söndag, april 13, 2008

Vad ska vi göra med "människor" som 42-åringen?

42-åringen har erkänt

Helvete också! Jag har gått och hoppats på att det har handlat om något familjedrama, eller nåt. Att pappan var inblandad och att tjejen var i säkerhet. Så var inte fallet.

Vad ska vi göra med "människor" som 42-åringen? Jag kommer inte på några trevliga saker, eller åtminstone konstruktiva, hur jag än funderar. Inga alls.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

35 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt förslag: Byt ut alla straff som rör skada på andra människor mot vård på sluten anstalt för obestämd tid. Låt de drabbade/anhöriga (ev tillsammans med vårdpersonal) bestämma när personen i fråga ska få komma ut igen. Då kommer det handla om förlåtelse, försoning och ömsesidigt ansvar. Hämnd, kanske. Rättvisa, ja, enligt mig.

Anonym sa...

Avliva dom, förstås.

Anonym sa...

Det är detta samhälle vi har valt att leva i, att skydda brottslingar till varje pris, kan det verkligen vara rätt? Om man frågar oss svenskar så är det det. Ingen ska behöva ta ansvar för sina handlingar, det går säkert att bortförklara med något man har varit med om i sin barndom. Resultatet blir att 10:åriga flickor blir våldtagna och dödade, medans vi tycker att det är synd om 42:åringen. Gör upp ursäkter för hans beteende, släpper ut honom efter ett par år så han kan göra om det igen. Och igen det är så vi har valt att leva!

Anonym sa...

Vad cynisk jag måste vara då, som undvek rubrikerna från början eftersom jag redan "visste" i maggropen att det skulle sluta med en död flicka förr eller senare (att de hittat mördaren var det bästa utfallet, väntade att det aldrig skuel ta slut och man skulle få läsa om Englas försvinnande varje år tills 2020, typ).

Anonym sa...

Jag skulle aldrig kunna förlåta den här människan om han skulle ha mördat mitt barn. Aldrig.

Jag förstår inte längre vad vi människor är för några.

Jag är så sorgsen och jag är så arg.

Anonym sa...

Det finns bara ett straff och det måste vara hårdare än brottet.
Är gärningsmannen mentalt sjuk så avliva omgående, annars finns lång tortyr tills straffet är utmätt.

Anonym sa...

Om man jämför: vargen/björnen/eller nåt annat djur dödar ditt barn.
Vad händer? Naturligtvis dödar man det här djuret (med full rätt säger vissa)!

MEN om människan dödar ditt barn?
Vad händer?

Anonym sa...

Ja, vad ska vi göra med ilskan och hatet? Hur ska vi kanalisera den konstruktivt. Själv tycker jag att manifestationer av typen tända ljus och skicka massmail med protester är pinsamt intelligensbefriade. Men, borde vi inte kunna neas om att denna typ av brottslingar aldrig, aldrig får släppas ut i frihet igen - oavsett hur "synd" det om honom för något som hände i barndomen. Vi har alla ansvar för våra handlingar och viss a handligar är faktiskt omöjliga att förlåta.

Anonym sa...

I efterlyst berättade de att "englamannen" tidigare blivit utpekad som skyldig för mordet i Falun.
Om vår handlingskraftiga poliskår följt upp tipset och topsat mannen, då hade Engla levt!

Anonym sa...

Oj vad många anonyma kommentarer!

Anonym sa...

Inför stening nu!

Anonym sa...

Som bloggare har du uppmärksammat att det fanns en möjlighet till ett familjedrama, vilket tyder på vidgade vyer. Men det kanske samtidigt var ett familjedrama, det vet varken du eller jag. Det är fullt möjligt att pappan i Spanien, saknat sin dotter något extrem. Kanske flickan levt om familjen fortfarande varit "familj".

Anonym sa...

Hur kan polisen låta tipset om denna man ligga okollat så länge (efter tipset om att han kunde vara Pernillamördaren)? På något vis känns det nu som dom är medskyldiga till Englas öde!
Kan man JO-anmäla poliserna för tjänstefel?

Anonym sa...

Kapa armarna, det är lite svårare att mörda folk då.

Anonym sa...

Bränna dem! Hade han gett sig på mina tjejer skulle jag kunna själv tända eld på honom! Fy att sådana människor ska existera! Arg och ledsen!! Tänker på Englas familj...!

Anonym sa...

Jag undrar hur i h-vete ni är funtade som föreslår dödstraff, tortyr och allt vad det nu är.

Vill ni verkligen leva i ett samhälle där vi riskerar att staten dödar oskyldiga människor? Eller är det så att vi kan acceptera att ha ihjäl en eller annan för mycket?

Inhumana straff är dessutom värre än brotten i sig själv.

Det finns bara en sak som gäller i detta fall... Inspärrning på livstid och vård. Det senare är ju ganska självklart eller hur!?

Anonym sa...

Mickey de skulle ha kapat något annat efter den första domen han fick.

Anonym sa...

jag är inte säker på om jag vill använda ordet människa för sådana som 42-åringen men tyvärr finns det inte något ord i vårt språk som benämner någon som han. Visa bild på honom i media så att alla kan få se hur ett äckel och en jä-a barnamördare ser ut. Sedan kunde allmänheten fått lov att förnedra honom så som han förnedrat andra. Han ska lida för sina brott resten av sitt liv!!!
sänder mina tankar till Englas familj.

Anonym sa...

vad änns vi säger eller tycker, Engla är död och han lever. Är det rätt vi mot ENGLA och hennes familj eller är det rätt vi mot alla inga tjejer. Han MÅSTE få ett hårdare straff han måste leda innan han avliva

Jag är väldig ledsen och arg

Mary X Jensen sa...

Det tragiska är att det handlar om en människa som förmodligen är mycket sjuk, saknar kognitiv förmåga och ändlägen. En som inte kan ta ut konsekvenser av sina handlingar, en som borde suttit inom lås och bom för länge sedan.

Stor och djup tragedi är vad det är. Inte minst för alla anhöriga.

Anonym sa...

Alla ni som utkräver hämnd....besinna er lite, tänk på Englas mamma. Låt oss göra en manifestation mot våld, och se till att flickan får en fin och värdig begravning.
Därefter borde det startas ännu en debatt om hur vi vårdar sjuka människor i det här landet, uppenbarligen finns det ingen mentalvård värd namnet

Anonym sa...

Ja ni som förespråkar dödstraff och tortyr och allmän skändning, gäller det även om mördaren är erat eget barn? I såfall föreslår jag att ni från späd ålder börjar tala om för era små att " Mamma/Pappa kommer att tortera dig till döds om du skulle döda någon annan, även om du skulle vara sinnessjuk.......

Anonym sa...

Mit forslag...

Genindfør dødstraf i Sverige..

som beskrevet i biblen:..... Øje for Øje, tand for tand..

Tilgiv aldrig den 42 psykopat..

Anonym sa...

Så fruktansvärt sorgligt. Mördaren har åkt fast för kvinnomisshandel och våldtäkt tidigare, varför inte göra som i USA där de publicerar namn och foton på förövarna, då har man i alla fall en chans att undvika dem, dessutom får de hålla sig undan eller visa att de kan sköta sig eftersom alla har ögonen på dem.

Karin K.

Anonym sa...

Lås in herr Eklund i ett rum och släng bort rummet till skydd för oss som lever och gör rätt för oss i samhället.

Anonym sa...

Jag är så fruktansvärt ledsen, omskakad och arg över att en människa som "42-åringen" tar sig rätten att våldföra sig på och mörda ett oskyldigt barn. Jag ber för att Englas anhöriga finner styrka för att bearbeta denna tragedi. Jag känner inte en gnutta medlidande för "42-åringen" och andra vidriga människor som begår dessa gärningar. Folk kan skylla på deras sjukdomar bäst de vill, min åsikt är att "42-åringen" borde avlivas. Har man begått dessa gärningar tycker jag inte att man förtjänar att fortsätta leva oavsett hur bra vård det finns att tillgå. Dessa brottslingar har redan varit en enorm belastning för hela samhället och bidragit till en stor sorg, förtvivlan, avsky och (cyniskt) ekonomisk förlust. Varför ska man lägga ner mer resurser på att försöka "bota" dessa personer från sinnessjukdom?

Ella sa...

Vilken fruktansvärd mardröm för familjen, beklaga sorgen, jag själklart, men det räcker inte såklart, ingen tröst är nog!
Vad gör vi och vårt samhälle för att skydda våra medmänniskor? Det finns många exempel på "tickande bomber", dvs psykopater, inte minst de som arbetar inom psykiatrin bekräftar detta. Det finns sjukdomar, både somatiska och psykiska som inte går att bota, men vi måste skydda människor, hur? Ja, det minsta är att stänga dem ute från samhället. Kortsiktig åtgärd LÅS IN trots ev tragisk bakgrund/uppväxt i misär. Långsiktigt, självklart, identfiera och naturligtvis fånga upp psykisk ohälsa och utveckla psykiatri, sociala insatser mm. Visst, "tänd gärna ett ljus i Expressen", vi har alla behov av att visa medkänsla. Men jag uppmanar alla som bryr sig i den här frågan, mailbomba,ring, whatever, till regeringskansliet, socialdepartementet, www.regeringen.se. Och framförallt, agera när ni ser barn fara illa!

baloo32 sa...

varför ska man låsa in dessa "personer"på livstid?han har ju bevisligen inte bättrat sig på 8 år,så varför skulla han ändra beteende överhuvudtaget.
Säger bara det,AVRÄTTNING.han har ju erkänt så.
tokfan har ju förstört livet för en hel familj,
för mycket daltande med brottslingar i detta land.

baloo32 sa...

2 familjer skulle det vara.

Anonym sa...

Jag tänker bara på Englas mamma. För henne är det redan för sent. Hon kan aldrig få tillbaka sitt barn, vad de än gör med mördaren. Hon måste lida helvetets alla kval. Det är så olidligt hemskt.

Anonym sa...

Vi ska ta hand om honom

Anonym sa...

Man borded införa detsamma som de antika grekerna gjorde mot tjuvar och mördare nämligen att stena dom till döds.det är ett lämpligare straff istället för att få fängelse så dom får betalt och kabeltv medans dom sitter inne.det är ett straff och inte fängelse enligt svenska lagen som pjoskar för de kriminella.

Anonym sa...

hoppas att englas mamma vet om att hon har människor som sörjer med henne.jag gör det ialla fall.

Plastfarfar sa...

'Anonym' i den här tråden är väl ändå samma människa bakom varje inlägg, som det ser ut.

I dina kläder skulle jag låsa den här tråden innan den spårar ur helt, Johnny. En glutt i Statcounter skulle ge mig rätt eller fel huruvida det är samma skribent bakom 'anonym' i den här tråden.

Hat skapar fler problem än det löser.

stationsvakt@gmail.com sa...

Tack för alla kommentarer - som är alltför många för att jag ska orka svara. Jag låser tråden nu.