onsdag, juni 04, 2008

Fritzl - missförstådd

Den österrikiske incestpappan Josef Fritzl är ”missförstådd med ett bra hjärta”. Det hävdar nu kvinnor världen över som skickar beundrarbrev till 73-åringen. (Aftonbladet)Aftonbladet:

"Den österrikiske incestpappan Josef Fritzl är ”missförstådd med ett bra hjärta”. Det hävdar nu kvinnor världen över som skickar beundrarbrev till 73-åringen."

Missförstådd? Göra sin dotter med barn - sju gånger - och hålla henne och barnen fängslade i en källare i över 20 år. Hur jag än funderar kommer jag inte på några alternativa - goda - vinklar i hans handlande. Men antagligen är dessa kvinnor jätteintelligenta, och ser och förstår saker som inte jag ser och förstår.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

21 kommentarer:

Anonym sa...

Stora delar av mänskligheten är helt sjuk.

Anonym sa...

Det kanske har med känslor, empati och EQ att göra?

Peace in mind sa...

Historien upprepar sig, Åmsele-mördaren, Ioan ursut och ett gäng andra killar i samma liga verkar vara hett stoff (för vissa)!

Peace in mind sa...

oj, jag missade stor bokstav i namnet Ursut (helt nojjig efter gårdagens språkliga fadäs).

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Och kaka söker maka.

henrik: Kvinnorna tror säkert självaa att de har hög eq och mycket empati. Själv tror jag att de har egna tomrum i själen som de försöker fylla genom att bete sig empatiskt mot brottslingar. De handlar aalltså i egensyfte.

anna: Snart åker du i fängelse för dina skrivövningar. Då kommer jag och en massa andra knasbollar skicka förvirrade (och sär skrivna) kärleksbrev till dig.

Maria sa...

Det är bara för att vi kvinnor är så förstååående och det enda vi vill är att vååårda andra... och dottern hade förmodligen utmanande klädsel och får därmed skylla sig själv! (ironi - så DET inte missförstås!))

NEJ, det är riktigt obehagligt med det här fenomenet... att bli attraherad av mördare och andra sjuka människor... och som sagt, det är dottern och hennes barn som borde få dessa kvinnors medlidande och uppmärksamhet istället!!!

Ok, att bli förtjust i Clark Olofsson kan jag förstå - herregud han CYKLADE ifrån ett nyss begånget bankrån - det är humor och humor är attraktivt!

stationsvakt@gmail.com sa...

Maria: Erkänn att du bara tycker att han ser skägg och hår-cool ut.

Anonym sa...

Bara sjuka människor som har empati för ett sådant här äckligt as. Häng honom!

Anonym sa...

Anna: vad är det för språklig fadäs du refererar till?

stationsvakt@gmail.com sa...

micke: lås hellre in honom i 24 år - i en källare.

stella sweden sa...

Jisses så arg jag blir, jag har jobbat o varit sjuk (inte samtidigt) o inte följt med, men nu går jag o klipper till gräset!

Radikalen@live.se sa...

Jag tror vi glömmer allas vår Hans Scheike i debatten, han har förvisso inte låst in någon, men man kan ju undra hur hjärnkontoret ser ut hos hans kvinnor. Skulle vara intressant att utforska dessa kvinnors hjärna för att se om nån kromoson fattas ???

stella sweden sa...

Det skulle, apropos radikalens inlägg, väl också vara intressant att utforska dessa mäns hjärnor

Anonym sa...

Hjärnkontoret kan ju som sagt vara i oordning på många olika sätt. Josef Frtizls kontor ser ganska stökigt ut - men det gör även dessa brevskrivande kvinnors kontor. Kvinnorna lider av denna Florens Nightinggale syndroma. De vill hjälpa och de tror att de kan. Genom att hjälpa denne monster till att bli en vanlig svensson skulle ju även kvinnorna visa sitt särskilda kunnande och bli något..
Det är onekligen är skruvad men på något sätt "romantisk" tanke att pappan ville skydda sin dotter mot all onska och fula i världen och därför låste in henne. Samtidigt råkade det vara så att fängelset inte var en lyxlägenhet utan en äcklig källarhåla och fångväktaren råkade vara en pervers pedo.. Men det är ju en annan sak..
Själv tycker jag inte att det är så svårt att förstå dessa kvinnor. Däremot borde man kanske fundera på om det är lämpligt att vidarebefordra dessa brev till vederbörande. Det kan i alla fall inte vara särskilt gynnande för den eventuella insikten som några fortfarande hoppas på..

Peace in mind sa...

ullah: Jag råkade i all hast använda en särskrivning, lakrits puck isf lakrits-puck. Vilket vissa snabbt högg på...

johnny: Ha ha, de breven ser jag fram emot. Kan man blogga på Hinsan tro?

stationsvakt@gmail.com sa...

stella: Ge det vad det tål!

radikalen: Ja dem har jag faktiskt ofta funderat över.

anonym: De är antagligen i lika stort behov av terapi som föremålet för deras brevskrivande.

Maria sa...

Sorry Johnny... men varken han eller Hans Scheike ELLER Juha Valentine Ninotchka Valjakalla (eller va fan han nu döpt om sig till) har något att hämta hos mig... där funkar varken håret, muschen, pollisarna eller personligheten!!!

Ok, att Hans Scheike döpte sin bok till "Lilla bakboken" andas VISS humor... men med tanke på vad som hände där i de Lindesbergska skogarna så känns humorn lite vek...

Maria sa...

hmmm... jag yrar i min konvalecent... du menade Clarkans hår och skägg... japp - där spikade du rätt!!! Det måste ha fladdrat fint när han cyklade...

stationsvakt@gmail.com sa...

maria: Det är synd om dig som drabbades av baciller dessa varma dagar.

Maria sa...

Ja, det är det... men det finns de som lider värre... och jag har rullat upp alla mina garnnystan så fiiint... något jag aldrig fått gjort annars!

... och jag har klarat mig från sjukdom hela långa hösten och vintern - inte EN enda sjukdag!!!
Det var min tur helt enkelt...

stationsvakt@gmail.com sa...

Maria: Men snart är det din tur att bli frisk, stark och tuff och somrig.