tisdag, juni 03, 2008

Six Degrees of Wikipedia

På Wikipedias sida om shaving finns en länk till alexander the great (det är inte svenska Wikipedia, som du märker). Och på alexanders sida finns en länk till afghanistan. Väl där hittar du en länk till den turkiska staden konya. Och där inne finns en länk till den romerska kejsaren hadrianus (som var den förste romerska kejsaren som gav fan i att raka sig).

rakning, alexander den store, afghanistan, konya, hadrianus, wikipedia

Det behövdes alltså fyra klick för att ta sig från rakning till en romersk kejsare som var i behov av en. Den här leken är en variant av "Six Degrees of Kevin Bacon". Du skriver in ett ord som du vet finns på Wikipedia, och sen ett ord du vill beräkna klickavståndet till. Man gör det på: "Six Degrees of Wikipedia".
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , -- via digital inspiration

4 kommentarer:

Anonym sa...

Klart kul, synd bara att den inte funkar med svenska wikipedia. Vissa saker överraskar genom att ligga nära, andra genom att inte göra det.
o Blog
o Alaska
o September 11
o Staten Island
o Maniac

stationsvakt@gmail.com sa...

håkan:; Men galet kul på engelska ändå. Många ord är ju förresten samma på engelska och svenska. Det här var en oväntad grej - att det bara är tre klick mellan "sveriges television" och "penis".

Anonym sa...

*haha* SVT:s ledning sexchockad!

stationsvakt@gmail.com sa...

håkan: Det kan de ha. .-)