söndag, augusti 03, 2008

Den varma känslan

Via mitt mailformulär fick jag frågan om hur jag hade fått mina bilder från prideparaden att se så "varma och sköna" ut, trots att det var blött och regnigt. Nå, svaret är som alltid: Photoshop.

Jag som person är alldeles för snabb och slarvig för att vara särskilt subtil i mitt photoshoppande, men som tur är tycker jag inte att det behövs för att uppnå den här effekten - åtminstone inte om man bara ska lägga ut bilderna på nätet.

Här har vi ett par bilder från pridetåget. Den högra bilden föreställer vaktbolaget Securitas, by the way, och jag får för mig att det är första gången ett vaktbolag går där. Rätta mig om jag har fel.

Prideparaden - två tjejer. Prideparaden - Securitas.

Bilderna är förvisso inte "kalla", men den blöta stämningen finns där, och de är ganska platta. Då går jag in på "Curves" (Image--> Adjustments--> Curves). Jag väljer den röda kanalen, som ligger utefter diagonallinjen, och formar den som ett kursivt S. Sedan gör jag likadant med den gröna kanalen.

Kurvor i Photoshop. Kurvor i photoshop.

För att få bort den uppenbara sjuttiotals-koloreringen (eller vad man nu ska kalla det) hade jag ju kunnat dra ner på färgmättnaden, men det ville jag inte; det där är nog en smaksak. Nå, då blev i alla fall bilderna så här.

Två lättklädda går i Pridetåget. Varmt klädda vakter i Pridetåget.

Säkert kan man uppnå samma effekt på en hel massa andra sätt. Vill man veta mer om sånt kan man med fördel besöka bloggarna Moderskeppet och Photoshopidéer. Gimp är ju heller inte, som många vet, fy skam, och Bild och Foto vet säkert på råd där.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

John Eje Thelin sa...

Du gör det väl inte för hand på varje bild utan automatiserar det i Photoshop antar jag?

stationsvakt@gmail.com sa...

jet: I det här fallet gjorde jag varje bild, trots att de var många. Men jag gjorde det för att tekniken var ny för mig och därför rolig. Blir det flera tillfällen att posta massor av bilder gör jag nog en action.