torsdag, augusti 28, 2008

Enstöring, Ensamvarg, Solitär, Atomiserad

Fan vad jag gillar Wikipedia. Det är nästan så jag hellre surfar runt där än på resten av nätet. Det kan vara en lycka att upptäcka något man inte visste att det fanns något att upptäcka om, inget skrivet om. Men det finns ofta något skrivet, och det ofta på Wikipedia.

Som den här artikeln: "Enstöring". Hur ofta tänker man på det ordet? Vad det betyder. Ja jag har då aldrig tänkt på saken innan jag råkade stövla över den. Hur ofta tänker man på att man lägger olika betydelser i orden enstöring och ensamvarg?

Förresten, fast det kan jag ta vid tillfälle, vill jag nog lägga till ett par synonymer. Dels solitär, i betydelsen att man kan vara en solitär (vilket låter som ett mellanläge mellan enstöring och ensamvarg), och dels atomiserad, vilket är ett ord jag tror jag hittade i Peter Englunds Brev från nollpunkten, och som ska betyda nåt i stil med avskild från andra.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
---
UPDATE (en stund senare): Det är tydligen fler än jag som gillar Wikipedia.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla in diskussionen mellan ett antal wikipedianer om Rasputins snopp (som uppges vara utställd på ett sexmuseum i St.Petersburg) - den finns i kommentarfältet till artikeln om denne gamle munk på engelska wikipedia och är ett skrattpiller av ovanlig art.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Galet!! :-D