tisdag, september 16, 2008

Yeah! Rock!

Yeah! Rock! Punk! Extremt! Farligt! Rebell! Dessa är ord som inte kommer till mig när jag läser om Reinfeldts musiksmak. Hmm... vilket är ordet jag letar efter?



Ja just det, nu kom jag på det: Oförarglig.

Men man ska inte klaga på folks smak, och min egen är förresten inte heller särskilt creddig. Men jag letade efter ett ord som ändå beskrev hans, och jag tycker att jag hittade det.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

20 kommentarer:

stella sweden sa...

Hans musiksmak är så oförarglig så att jag tycker att det är rent föragligt! Hela karln är förarglig...

Anonym sa...

Mmm, det här känns så stylat att det blir ett politikt statement i alla fall. Om han ändå gillat Def leppard eller Commando M Pigg! Men Göran persson var lika insmickrande i en P3-intervju 1998 (tror jag) där han fick frågan om en afvoritlåt han skulle vilja spela. Med myndigt välartikulerad röst vsarade han "Intergalactic med Beastie Boys" - dert hade han med 98% säkerhet clearat med någon yngre medarbetare. Kredd?!

Anonym sa...

Han måste ha haft det svårt där med valet av musik.
Sven-Ingvars, Vikingarna hade varit lite för töntigt.
Hoola Bandoola Band, Sex pistols lite för mycket åt fel politiskt håll så att säga.
Leonard Cohen för eftertänksamt.
Wagner går bort av mycket lätt insedda skäl, speciellt i samband med FRA.
Jazz kräver en del kunskap om vilken stil man gillar.
Men han kunde väl kört Pink Floyd som han ju sjöng en bit av själv i samband med Polarpriset?
Fast det är klart den låten gillade inte Jan Bj...lärarna.

Men det är nog som du säger, oförargligt musikval.
Inte att riskera att störa sig med någon, inte att sticka ut, inte att reta någon, utan bara så där smälta in och hoppas att alla skall gilla en.
Liksom smälta in i mängden som alla andra.
Vilket han lyckas mycket bra med får man väl säga.
Fortsätter han i samma stil kommer folk inför valet 2010 inte kunna komma på namnet på landets statsminister.

(qgpgccqq en av de bästa captcha jag sett hos dig. Poäng för den Johnny)

John Eje Thelin sa...

Jag LOVAR att Reinfeldt gillar Simple Minds efter Derek Forbes (dvs. ganska precis från Don't You Forget About Me). Annars vore det ju hemskt.

Magnus Uggla. Det är alltid ett tydligt tecken på nån som är helrudis både musikaliskt och humormässigt. Uggla är en varböld på det svenska kulturlivet och det glädjer mig att tristhögerns talesman hyllar honom. Mer sånt.

Anonym sa...

John-Eje: håller helt med om Uggla, han är olidlig och inte ett dugg subtil. Tacka vet jag Palme som faktiskt njöt av att vara med på ANC-galan, tre månader innan han dog - det finns en cool bild där han sitter omgiven av Thåström, Eldkvarn, Eva Dahlgren och ett gäng andra 70-80-talsikoner och uppenbart stortrivs.

Martin Klasch sa...

Undrar just om jag hört någon politiker ge en liknande lista som jag inte uppfattat som mist lika dålig. Jo, Hägglund faktiskt (i något tv-program). Jag kommer inte exakt ihåg vad den innehöll men den kändes genomtänkt som om det låg ett äkta musikintresse bakom - kanske lite för genomtänkt. Värdet av goda rågivare kan inte överskattas. Men så har vi ju problemet att den delen av väljarkåren som bryr sig om något sånt är ju försvinnande liten i jämförelse med main-strömmen som kanske avskräcks om de får se en lista med konstmusik etc. Hur de "stackarna" vänder sig har de rumpan bar.

PS, Till Urban: Vad tusan har Wagner med FRA att göra? Jag vet att han kan ses som tveksam ur andra perspektiv men...

Anonym sa...

P-E Fronning > Åsyftade kopplingen mellan hans musik och de krafter som tog den till sig som skapade en totalitär stat vilket jag anser att FRA-lagen är ett steg, må så vara litet, på väg i den riktningen.
Nu tycker jag själv om hans musik. Men det kanske inte var det bästa exemplet på klassisk musik som Reinfeldt skulle undvika då det kan ha flera bottnar att ta upp Wagner.

stationsvakt@gmail.com sa...

stella: Bättre än förskräcklig, i alla fall. :-)

magnus: Sa han det? Det har jag glömt. Vad superlarvigt, alltså. För övrigt gillar jag den låten - och videon.

urban: Han var politikens gyllene tider, och Reinfeldt är politikens ... hmm, man får fundera på det.
qgpgccqq - Låter som en aztekisk gud eller nåt.

John: Tänkte just säga skivorna innan You Forget About Me var nog inte i hans smak, sen kom jag på: är F R inte nån slags gammal synthare?

magnus: fast det kanske finns mer under F R:s yta än man anar. han kanske håller sin smak inne pga politiska själ. Ungefär som när pojkband inte går ut med att de har flickvänner.

p-e: Det vore kul att kolla upp vad alliansens toppar rekommenderar för musik. Det kunde bilda underlag för nån slags kanon. :-)

Anonym sa...

Johnny: Jo, det vore coolt om något statsråd sa "jag gillar Bowie före 1985, Public Enemy, Franz Liszt och gammal kraut som Neu! och Amon Düül II". Skulle fullständigt ställa de spekulerande murvlarna offside. ;)

Undrar om en del av problemet är att en sådan här lista i Sverige inte bör innehålla några namn som är sammankopplade med narkotika, det utesluter ganska många - till och med Bowie och Stones.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Den som gillar Cramps och B-52's får min röst, eftersom det skulle tyda på viss komplexitet åt det råa men glättiga hållet.

Anonym sa...

Johnny: Eller det här?

http://www.youtube.com/watch?v=xxD4Ruf68bU

Känns som ett band och en låt både Rickard Falkvinge och Ali Esbati skulle digga. Dom är i alla fall originella, fascinerande också med en tjej som gör så här stenhårda, mörka death-metal-growl.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Första gången jag har hört en jänta growla.

Anonym sa...

Johnny: jo, men hon är tyska. "Det är bara tyskar som kan göra sånt här" (ur en recension av bndet Kastrierte Philosophen - har visst nämnt dom tidigare i en kommentar här på bloggen) :)

Inspector Kemp sa...

Med den musiksmaken misstänker jag mer och mer att det är Fredrik Reinfeldt på den bild jag har kommit över. Ser ut som en ugglafan i helvetet.

Reinfeldt på grillfest?

Elisabet. sa...

Det är iaf en himla tur att man arbetar som kassörska och inte är är statsminister och ska få sin musiksmak recenserad.

Ajabaja, vad ni skulle ha skrivit ner mig!

Helt ärligt och utan att rösta på moderaterna, tror jag att detta visst kan ha varit hans favoritmusik.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: En growling german, en sån vill man inte möta i en mörk gränd. :-)

inspector kemp: Ser verkligen ut som honom. Men varför sitter han grensle över köttet?

elisabeth: När han har slutat som statsminister borde han skickas på musikomskolningsläger. :-)

Anonym sa...

Nej, en brunstig German sheepdog (schäfer), det är ingen höjdare....

Inspector Kemp sa...

Magnus:
"Men Göran persson var lika insmickrande i en P3-intervju 1998 (tror jag) där han fick frågan om en afvoritlåt han skulle vilja spela. Med myndigt välartikulerad röst vsarade han "Intergalactic med Beastie Boys"

Jag minns den intervjun faktiskt. När programledaren frågade om det var någon annan som hade önskat den låten och beskyllde GP med någonting i stilen med "Den tycker väl du är förskräcklig?" svarade GP kort och mycket avmätt, smått förnärmad: "Inte alls. Den är mycket bra.". Han kunde knappt uttala låttiteln.

Inspector Kemp sa...

Nu håller jag på och drygar mig med att kommentera 1 vecka gamla artiklar igen... Sorrry.. Men jag såg dock reprisen av tv programmet igår kväll, därav fick jag anledninga att återkomma till denna post.

stationsvakt@gmail.com sa...

inspector kemp: Jag får kommentarer på fyra år gamla poster då och då.