onsdag, november 12, 2008

Bävning

Apropå IPRED (SvD: 1, 2, 3, 4, AB) - visst är det lustigt att detta "Intellectual Property Rights Enforcement Directive" brukar nämnas i samband med ordet bloggbävning, när IPRED även står för "International Platform for Reducing Earthquake Diaster"
(länk).
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är stöld att ladda hem musik och film på internet. Det är därför IPRED finns. För att stoppa personer som stjäl saker. Stoppa tjuvar. IPRED är som larmanordningarna som finns i de flesta butiker.

Den som stjäl ska straffas. Den som betalar behöver inte bry sig.

Mycket enkla regler som endast en liten klick med extremister inte kan hålla sig efter...Precis som i samhället i övrigt...

Nästa gång du vill ha nya jeans - finns tanken att du ska stjäla dem då? Om ja - så förstår jag att du är mot IPRED. Om nej - lär dig betala för det ni vill ha. Det är ganska basic faktiskt...

Anonym sa...

IPRED är en storm i piraternas vattenglas....

stationsvakt@gmail.com sa...

anonym: "Nästa gång du vill ha nya jeans - finns tanken att du ska stjäla dem då?"
-Nä, men om jag var duktig på att sy så kanske jag skulle försöka kopiera dem.

Anonym sa...

Henrik? Henrik Pontén?

Nästa gång du handlar jeans, vill du att affären ska kunna kräva dig på skadestånd för att du lånade din kompis jeans innan du bestämde dig för att köpa egna?

DET är vad IPRED handlar om.

Anonym sa...

_Jag_ tyckte i varje fall att det var lite roligt med bloggbävning-grejen.
Men för er som saknar humor: NEJ! Ok?

(Vad är det för fel på folk som har fel? Har de verkligen inte förstånd att kolla saker innan de tycker till?)

Anonym sa...

"Nästa gång du handlar jeans, vill du att affären ska kunna kräva dig på skadestånd för att du lånade din kompis jeans innan du bestämde dig för att köpa egna? DET är vad IPRED handlar om."

När lämnade du tillbaka en film eller en låt som du "lånade" av en kompis senast, mrarboc? Fattar du inte hur korkat och konstruerat det låter?

Man lånar inte musik och filmer av varandra för att sedan gå och köpa den. Det är bara ett krystat argument från giriga pirater...

IPRED handlar om att fånga de som stjäl film och musik. Ställa de - som inte respekterar andra människors hårda arbete - inför rätta.

Anonym sa...

Anonym,
Jag lämnade tillbaks en hel drös med filmer så sent som förra veckan,inget konstigt med det. Än så länge är det fullt lagligt att låna ut musik till varandra. det är även lagligt att kopiera den. Det som är olagligt är att framföra den offentligt eller tillgängliggöra den för allmänheten.

Men kan vi snälla försöka släppa grejen med stöld? Ok? Lägg en peng på att ringa en jurist så slipper du se fånig ut på nätet.

Anonym sa...

"När lämnade du tillbaka en film eller en låt som du "lånade" av en kompis senast, mrarboc? Fattar du inte hur korkat och konstruerat det låter?"

I lördags lämnade jag tillbaka inte mindre än 15 DVD-filmer. Dock inte till en kompis utan till min bror. Två av dom var så bra att jag kommer att ha egna exemplar i min hylla om några dagar.

Att kalla kopiering för stöld är korkat. Att inte tro att man vill äga och därför köper det man vill ha är så dumt att jag just nu saknar ord.

Ja, jag har även köpt böcker jag först lånat på biblioteket...