torsdag, december 25, 2008

Frustrerande

Någon blev inte insläppt och kände sig därför nödgad att skjuta vilt in i entrén. Alla tidningar skriver om saken. Signalementet tas upp i olika grad, men efter vad jag kunde hitta var det bara expressen som gjorde någon slags fantombild. Den säger ingenting dock, mer än visar upp några allmänna attribut som stämmer in på minst hälften av alla män så här års.

Mannen är i skrivande stund inte fångad - utom på övervakningskamera. Det finns alltså bilder. Polisen ringer runt bland taxibolag. Man frågar runt. Man åker runt. Man använder helikopter och flyger runt. Polisen jobbar antagligen skiten ur sig.

Men som sagt - det finns ju bilder. Så varför i hellskotta gör man inte som tv-programmet Efterlyst och släpper ut dom? Jag frågar mig alltid detsamma när jag läser om sånt här, men jag får aldrig nåt bra svar.

Usch, jag borde inte bry mig så här på juldagsmorgonen, men jag blir sur. Det är samma frustrerande känsla som jag kan få när jag ser någon jobba bakvänt och ineffektivt. Och det är samma sak då - jag föreslår att: "Gör så här vettja, så går det smidigare", men får svaret att jag jobbar minsann på mitt eget vis.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , / ab1, ab2, ab3, exp1, exp2, exp3, SvD, Metro, N24 1, N24 2, N24 3,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara instämma där med dig Johnny det är en gåta varför de nästan aldrig släpper ut bilder direkt när de trots allt finns.

Helikoptern var ju en riktig höjdare. Att spana efter någon i Stockholms innerstad efter 21 på kvällen från luften verkar ju mycket effektivt.
Fast det är klart de där vita tubsockorna han hade på sig syns nog bra från luften.

stationsvakt@gmail.com sa...

Urban: Eller hur. Och hans blå ögon kontrasterade säkert fint mot den frostiga, neonbelysta marken i julenatten, och syntes säkert bra från luften. :-)

Anonym sa...

Tror att de vill undiuvika att släppa bilder för att de kommer att påverka vittnesmål om vad som hände. Det var samma diskusion kring fantombilden vid palmemordet, och där löste man ju det inte på ett riktigt bra sätt. ÖÄven om det är cctv-bilder och man därmed inte riskerar ett direkt "felaktigt" signalement, så kan det finnas andra sidor av situationen om mn vill klara upp vid förhör med vitten, och då är det illa om ala kan ha sett övervakningskamerornas foton.

stationsvakt@gmail.com sa...

Magnus: Jo det är förvisso klart. men har man en bra bild på'n när han står och skjuter borde den räcka som den är.

Anonym sa...

Hade de släppt bilderna direkt så kunde kanske några ha känt igenom när de vara hemma och slagit på sin dator sagt; ”Men va fan den killen såg vi ju i hörnet av….. när han sprang in i en port.”
Vad som gäller Palmemordet var det som sagt en fantombild ingen riktig bild, vilket överhuvudtaget inte går att jämföra med det här.
Här är det lite annorlunda. Men misstänker att polisen kör Pampersstilen.
”Kan själv”
Sedan om de inte klarat av det här på några månader så släpper de ut bilden i media och TV3.
Ungefär i den tiden när de flesta inte har minnesbilder färska längre.

Men tutingen på er nu, jag är ledig imorgon. (Bästa captcha du haft på länge Johnny och då har de andra varit bra också)

stationsvakt@gmail.com sa...

Urban: Tutingen. :-D