torsdag, oktober 22, 2009

Madeleine då?

Nu får väl Sveriges Television ta och ge sig. En reporter på Västerbottensnytt tar av sig jackan i skidbacken. Under jackan är hon klädd i bikini. Inzoomning på den och sedan utzoomning. Nu ska hon till och bada, ståendes vid en sjö och klädd i samma bikini. Övergång, kallar man det visst (en sån som en amatörfilmare skulle vara skitnöjd med, men knappast en serös filmare - utom som ironi då).

Men tydligen är bikiniöverdelar alldeles för grovt för de lokala nyheterna, eller snarare - "det kan uppfattas som sexistiskt". Nåja, man kan ju uppfatta saker som man vill, antar jag, och det är ju alltid kul att debattera. Men så gör SVT något väldigt konstigt - de blurrar filmen.Men kan de skärpa sig ...eller? Är vi tillbaks på 50-talet? Vad är nästa steg - burka? I samma veva, när jag läste om det här löjlet, kom jag att tänka på prinsessan Madeleine. Ska hon också blurras i fortsättningen?


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , / Ab,

6 kommentarer:

ab sa...

Visst är det sexistiskt. Det är ju själva inzoomningen som är skit, inte att hon har bikini. Tänk dig motsvarande killbild och så inzoomningen på skrevet - inte bara just i det TV-inslaget, utan ALLTID. Man blir otroligt trött på det!

Är det vår? Inzoom på killrumpor på stan. Första sommardoppet? Inzoom på karlskrev. Osv, osv...

Men att blurra bilden verkar ju lite töntigt. Kunde de inte bara ha klippt?

Unicar! säger wv försonligt.

stationsvakt@gmail.com sa...

ab: Nä, jag tyckte det var harmlöst. Det var ju inte som det här i alla fall.

Anonym sa...

Att ens orka bli upprörd över något sådant här är ju störtlöjligt. Kallar man det inslaget sexistisk så tror jag inte man förstått vad ordet betyder.

stationsvakt@gmail.com sa...

mrarboc: Ungefär så tyckte jag - att sexismribban var väldigt lågt satt här.

ab sa...

Äh, det är bara ni som är tillvanda.

stationsvakt@gmail.com sa...

ab: Jag är inte tillvand.