måndag, november 22, 2010

Tintin

Nu är den där förbjud "Tintin i Kongo" för den var rasistisk för 80 år sedan-grejen igång igen, denna gång i hemlandet Belgien. Jag tror knappast att det blir så, för skulle man vara konsekvent med den fasonen skulle man nästan behöva skriva om varenda bok och serietidning som någonsin gjorts, och dessutom hålla koll på att nyare utgivningar inte passerar politiskt korrekt bäst före-datum. Man skulle behöva väcka upp Winston Smith och säga: - Kom tillbaks till ditt jobb på sanningsministeriet, allt är förlåtet.

Bara för att något har visat sig vara fel och dåligt och har sprungits ifrån av tiden ska man inte förtränga att det har funnits. Precis som med att allt levande befinner sig i nån slags pågående evolution gör tankar och idéer det också, och precis som med den vanliga evolutionen kan man inte ta bort opassande trappsteg från den, för då blir det svårforskat för den som vill se hela bilden.

Men skitsamma, sånt här kan man säkert babbla på i evighet om. Här har vi istället en kul grej. Det är, som synes, Tintin som sprattelgubbe. Tryck på bilderna så öppnas de i egna fönster. De är tillräckligt stora för att skrivas ut med bra kvalitet, tror jag.[Här hittade jag sprattelgubben]

6 kommentarer:

Martin Klasch sa...

Gif: Tintin som sprattelgubbe

stationsvakt@gmail.com sa...

p-e: Åh, de bloggen prenumererade jag ju på för länge sedan.

Martin Klasch sa...

Hihihi.

Nu slipper du göra giffen själv ;)

stationsvakt@gmail.com sa...

p-e: Jag är ändå för slö för att göra såna fina giffar.

Martin Klasch sa...

Hon är flitig hon, den franska damen.

stationsvakt@gmail.com sa...

Verkligen!