fredag, januari 07, 2011

Änder på marken

Jag trotsade snöstormen, som pågick igår mitt på dan, och knatade till Farsta. Det är en promenix på strax under en timme i vanliga fall, men igår blev det nog strax över. Sikten var kort och ljudet var dämpat. Det var som att allting kurade på nåt vis. Jag gick och tittade ner på mina egna fötter när de pulsade sig fram.

Till slut fann jag mig stående i Farsta strands centrum, om det nu kan kallas ett centrum. Det är stationen innan själva Farsta, och där stod jag alltså nu. Jag stod där och förvånades - förvånades över änderna som låg framför mig på marken där folk passerade.


De gjorde inga större ansatser till att flytta sig. Undras varför de satt där. Kanske var det mysigare och mer i lä än nere vid ån, som ligger en liten flygtur därifrån, för en and.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Änderna kanske har lärt sig ett och annat: Dels kanske de har lärt sig att det kan finnas risk att frysas fast i isen nere i ån. Dels kanske de har lärt sig att det kan finnas chans att få sig något till livs intill gatuköket.

Plastfarfar sa...

Jag kommer att tänka på Anjo, göteborgaren som älskar sina änder. (Ett smakprov). Ni har nog en del gemensamt.

stationsvakt@gmail.com sa...

anonym: Låter rimligt. Men att se de där - mitt i snöovädret - kändes ändå ganska surrealistiskt.

pf: Han hade ett väldigt fint sätt att skriva, den bloggaren.

Anjo sa...

Vilken underbar bild. Änder är verkligen coolast. Bra gjort av Plastfarfar att skicka hit mig :)

Min favoritkomiker Mitch Hedberg gillar också änder -

http://open.spotify.com/track/07N3Zecc4vUmcWtCj2B4mj

... börjar mitt i spåret.

Din blogg hamnar i min RSS-feed bums.

Marianne Johansson sa...

jag (= 'A/anonym') har varit inne som hastigast på den bloggaren - den som föreslogs mig! - och förstått att geografiskt kanske det finns något att hämta där - men hittills har jag hittat tre bloggare som jag finner stimulerande att liksom ta del av och ibland kommentera och dessa tre är - i den ordningsföljd jag upptäckt dem: maja lundgren - conny - med bloggen 'tankar'- och johnny = den senaste upptäckten - dock vet jag att jag kan bli 'för mycket!' - bli för efterhängsen! - alas! (ett engelskt ord jag snappat upp från bryan magee...)

stationsvakt@gmail.com sa...

Anjo: Du fick hamna i min google reader.

Marianne: Åtminstone jag upplever dig inte som efterhängsen.

Tommy sa...

Ur en vardagsserie, en andakt bara så där. Coola fåglar. Avslappnat. Andäktigt.

stationsvakt@gmail.com sa...

Tommy: Andakt var bra. :)

Marianne Johansson sa...

tack snälla johnny för de orden! - du är nästan fööör snäll - men jag mår - faktiskt - bra av att människor är snälla gentemot mej - och kanske ibland gentlemannamässigt älskvärda!

stationsvakt@gmail.com sa...

Marianne: Jag har alltid sett bloggandet som en öppen grej - som typ att sitta vid ett bord på en restaurang. Bloggaren är den som för tillfället snackar, och de som kommenterar är de som .. ja kommenterar.

Plastfarfar sa...

Kan man lägga 'nätmäklare' till sitt CV, då?

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Ja det kan du. Men jag hoppas att du inte tar betalt.