lördag, december 18, 2004

På väg hem

En liten lägesrapport. Jag sitter på centralstationen. Jag har varit på Godthem och ätit hur mycket julmat som helst. Mätt är bara förnamnet. Många av arbetskamraterna är på väg ut till nån krog just nu, men jag tänkte mig hemåt; man vill ju vara den där trevliga och ansvarsfulla pappan ibland också, det duger inte att hänga ute jämt.

Som sagt så sitter jag nu på ett internet-ställe på centralen. Klockan är halv elva och regnet som strilade ner hela kvällen har övergått till ett slags slask som öser ner, snöblandat regn kallas det visst. Jag är tämligen dyngsur, för jag gick faktiskt hela vägen från Djurgården och hit.

Ibland har jag linser och ibland har jag glasögon. Jag har glasögon just nu. Ett av snabbgång ångande ansikte alldeles intill ett par av kyla och rusk kalla glasögon skapar imma för synen. Det var fan nästan svårt att hitta förbi Sergels torg med denna imma framför sig. Alla gatlysen och ljus över huvud taget får en gloria när man ser genom immiga glasögon, en halo kan man säga. När jag gick gatan fram med taktfasta steg fastnade en låt i mitt huvud, det var den där "Love is all around me/us" (vad den nu heter) ni vet, den där löjliga låten. Fast jag tänkte i den låtens takt: "Allting har en halo". Löjligt va?

Det är ödsligt här i centralens övre hall. Glåmigt på ett Roy Andersson-aktigt sätt. Det råder en krogen stänger-stämning här. Men om tio minuter går tåget i alla fall.

FORTS....
Klockan är nu typ tjugo i tolv. Sitter hemma i värmen och tuggar ingefära. Jag känner värmen sprida sig i kroppen. Funderade först på ett bad men nu känner jag att ett sängående istället kan vara lika skönt. I bakgrunden snurrar Jack Torrance runt på Overlook hotel med vild blick....Zapp: Reine Brynolfsson står på dansbandsscenen och sjunger Corina Corina. Ungarna tycks inte kunna betämma sig för om de skall se Shining eller Black Jack.

Inga kommentarer: