torsdag, december 09, 2004

Target=blank

Va?! Är jag där nu igen - skriver om min egen blogg? Jo, jag är visst det. Och ingen bild i den här posten heller. Tröttsamt eller hur. Dock har jag nöjet att berätta att jag skall försöka bli lite mer service-minded här. Jag tänker nämligen börja låta länkarna öppnas i nytt fönster. Jag menar, kan Emma så kan väl jag...som bloggar så mycket ändå.

På blog-city fanns det en knapp att trycka på så att länkarna öppnas i nytt fönster, men här på blogger får man knacka dit det själv. Hmmmm...hur var det nu? Target någonting va? Jag Googlade och hittade
Aftonbladets hemsidesskola från 1998 :


ÖVERKURS
Istället för att sidan som du länkar till öppnas i en och samma webbläsare, kan du låta länken öppnas i ett eget webbläsarfönster. Det är ett vanligt sätt att göra länkar på som leder ut från den egna sajten. Du anger ett så kallat mål för länken. Vi bygger vidare på länkkoden i det översta exemplet: Internet world Här är länken satt till tidningen Internetworlds sajt och texten som visar länken är Internetworld. Målet definieras TARGET="_blank" och är bara att lära sig. Nu är det bara att hugga tag i din sajt och väva ihop den med resten av internet. Kanske en meny på din sajt skulle sitta fint? Nästa söndag får du lära dig det ballaste hittills!
Ja det var en överkurs som hette duga. :-) Vad "det ballaste hittills" är för något förtäljer inte historien. Det är lite pyssel, men jag får väl helt enkelt lägga manken till.

Update: Äh, jag skiter i´t...använd höger musknapp istället.


Inga kommentarer: