fredag, februari 18, 2005

Knark

I morse, på svt morgon satt de och debatterade lite om hurvida det skulle tillåtas att använda knark som läkemedel. Olika människor kallar olika saker för knark, men i lagen står det att hasch och liknande är knark, så jag går på den linjen. Medverkade gjorde en kvinna som hette Marie Stenhoff. Hon lider av fibromyalgivärk och använder cannabis mot detta. Om hon odlar själv vet jag inte, men jag antar det, för ingen läkare skrev ut det åt henne.

Hon tyckte naturligtvis att det skulle vara tillåtet. Någon annan hade en motsatt åsikt. Så de babblade på lite som de brukar göra i debatter. Själv tycker jag att det skulle vara tillåtet, om det nu sker under seriösa former - fibromyalgi sägs skall vara en ganska grym och smärtsam pryl, så om det hjälper med knark; varför inte.

Det jag undrade lite över var kvinnan själv, Marie Stenhoff. Hon satt där och lät hur vettig och seriös som helst. Hon hade på sig nåt kavajliknande och såg väl, om inte businesskvinne-aktig ut, så åtminstone proper och ordentlig. Håret var uppsatt. Men ... vad är det där som sticker ut lite bakom skallen på henne? Är det inte en fet jävla rastafläta? Jo, det var det ju. Nu fick jag en helt annan bild av henne.

Hon hade framställt sig som en nödlidande person (vilket hon kanske också var) som av en händelse hade hört talas om cannabis. En "vanlig människa" som aldrig skulle befatta sig med knark. Men hur många kvinnor i 50-55årsåldern går omkring med feta rastas, om det inte egentligen ligger en hel kultur och ett visst sorts tänkande bakom? Inte många tror jag.

Min teori är att hon är en ulv i fårakläder. En förespråkare för en mer liberal narkotikapolitik. Att hon kanske skulle ha cannabiserat (hrrrm) både med fibromyalgivärk och utan. Fast det är en rätt vild teori - vem är jag att tycka och döma?

Jag hittade en
hemsida. Jag antar att det är hennes, men jag kan inte svära på det. Den är lite flum o lajv-aktig, inget ont i det förresten.

2 kommentarer:

Erik sa...

Säga att någon ite är trovärdig pga reasta? sieg hail på dig med.

Vet inte hur många du känner med rasta men tydligen inte många eftersom man måste vara liberal mot droger bara för man har det.

Och även om hon nu är för att cannabis borde finnas för alla som vill ha det vad är det för fel på det? Alkohol säljs ju till alla som fyllt 18.

Johnny sa...

Erik: Det här skrev jag för 4-5 år sedan. Kommentera på nyare grejor istället; jag minns inte alls vad jag skrev, och jag orkar inte läsa det heller.