söndag, mars 06, 2005

Ibland

Ibland, ofta på söndagar har jag märkt, så känner jag för att ändra på mitt liv. Det behöver egentligen inte vara så högtflygande som "mitt liv", det kan räcka med "min möblering i lägenheten" eller "min blogg" (fråga mig inte varför jag satte citationstecken runt föregående - jag vet för det mesta inte själv).

Söndagarna är ju lite eftertankens dagar. Man kanske är bakis och hjärnan funkar annorlunda än den brukar - man tänker andra tankar. Det kan också bero på att man har varit med om något kvällen innan, och något kan ju vara vad fan som helst. Eller också kanske man hade förväntat sig något men blev utan. Det kan också vara så att man ofta är utvilad på söndagarna och hjärnan klarnar - tankarna klarnar.

Jo, man vill ändra. Men i bloggens fall; jag undrar om jag/man kan skriva en annan blogg än den man redan skriver. Kan jag ändra på den? Det är ju klart att jag kan designa om den, men det blir ju bara utanpåverk - nya kläder. Den är ändå samma gamla förlängning av mig själv. Man kan kanske likna det med när jag köpte byxor sist, jag kände mig en stund som nån annan - nån bättre, men själva jaget var så starkt att jag inte kunde hålla kvar känslan.

Samma är det kanske med bloggen, man/jag genomsyrar den för mycket för att den skulle kunna vara nåt annat än den är. Å andra sidan är den ju i så fall ett alternativt sätt att finnas till - att den verkligen är en förlängning av en själv.

Inga kommentarer: