torsdag, april 21, 2005

38:e plats

Jag kom på 38:e plats i Internet Worlds omröstning. Jag hamnade i en klump med bl a Chadie och Gärningsmannprofilen omkring mig, och det sällskapet är ju inte att klaga på. Vann gjorde johan norberg.net, en blogg jag inte följer, men det gör minst 220 stycken andra.

Följande av bloggar förresten; jag funkar som så att har jag en gång börjat gilla en blogg - så "tål" jag ganska mycket av den. Jag tål att den skiftar i kvalitet - jag vet, kvalitet är ju en riktigt individuell grej, men ni vet vad jag menar. Jag tål att den som skriver bloggen gör månadslånga uppehåll. Jag tål att den blir riktigt oengagerad i perioder och att den sjavar till sig.

Jag tror att det är tonen man gillar. Tonen som visar att det är en människa bakom - som lyser igenom, som lyser igenom politiska uppfattningar och (rätt ofta) politiska missupfattningar. Så egentligen skiter jag i om det är moder Teresa eller Adolf Hitler som bloggar - finns tonen där så gillar jag den.

När man läser en sån där omröstningslista är det först lätt gjort att man tänker att man skulle vilja stuva om den listan ordentligt. Men sen tänker jag: -Okej, vissa bloggar går ju totalt bort (för att de inte har tonen), men resten då, de man gillar? Det går ju faktiskt inte att rangordna dem. Chadie skriver otroligt mycket och Gärningsmannaprofilen skriver otroligt lite (för tillfället i alla fall) - jag har ingen lust att rangordna dem sinsemellan - båda har ju tonen.

Inga kommentarer: