fredag, april 15, 2005

Bildmanupilation

Igår läste jag om lite photoshoppande av Jalta-mötet (Churchill, Stalin och Roosevelt) hos Moderskeppet. Det är ju egentligen väldigt lätt att manipulera en bild. Man behöver inte Photoshop, utan man klarar sig faktiskt ganska långt med Microsoft Paint, eller varför inte bara sax och klister. Photoshop underlättar ju helt klart, men tar samtidigt bort kreativiteten lite grand: att det skall vara tekniskt bra gjort överskuggar liksom.

Jag blev i varje fall lite inspirerad att göra en egen liten manupilation (i Photoshop, men i det här fallet hade Paint dugit lika bra). Kolla in den här bilden:

Image hosted by Photobucket.com

Jag hittade den på
en sida om ledproblem. Bilden är ju ganska trevlig, eller hur - sjysta läkar/kiropraktorkillen hjälper tant Olga med hennes onda knä. Men det räcker med att flytta på sjysta läkar/kiropraktorkillen nån centimeter, så får bilden en helt annan innebörd:

Image hosted by Photobucket.com

Mer behövs inte, och det är kul också. Nästan inga bilder är så intressanta att de inte vinner på att ändras om lite. Och det behövs ju som sagt så lite -
GIMP t.ex.

Inga kommentarer: