söndag, april 17, 2005

The Thing

Kurt Russel är en sån som passar i skägg. Vissa människor gör det. Jag gör det tyvärr inte. I The Thing har han ett riktigt stort ett. Filmen är från 1982 och är en av John Carpenters få bra filmer. Och den är riktigt bra.

Image hosted by Photobucket.com

"Saken" hittades i ett rymdskepp, begravt under en massa meter snö och is i antarktis. Hade väl legat där i 100 000 år innan norrmännen plockade fram den. Eftersom det var norrmän det handlade om, så gick det naturligtvis åt helvete ;-) Men amerikanerna som därefter fick ta upp kampen med den ... ja, vi snackar 80-tal, och USA vann inte alltid då - som de gör i filmer nu.

Den funkar som så att den käkar upp och assimilerar sina offer. Sedan kan den anta offrets form perfekt: snacka likadant, röra sig likadant - ja, lura omgivningen i väntan på att göra likadant igen. Såklart gör den sin grej på slemmigast möjliga vis.

På 80-talet fanns det inga datoreffekter att gömma sig bakom, så de var tvungna att vara duktiga på specialeffekter med dockor och låtsasblod. Resultatet blev i stort sett alltid bättre. Som i "The Thing".

Inga kommentarer: