fredag, april 22, 2005

Vad åt den?

Image hosted by Photobucket.com

När man ligger sjuk hemma har man inte så mycket annat att göra än att glo på tv. I stort sett finns det bara Discovery Channel och TV-Shop att välja på. Det är lätt att välja således - det blir Discovery.

Tyvärr handlar nästan alla program på Discovery om Tyranosaurus Rex. Rätt kul förvisso, om det inte vore så att alla dessa program med alla dessa experter har olika uppfattningar om denna best.

Det är möjligt att detta beror på att programmen är gjorda på så olika år - vissa är från typ '95, och vissa är nästan nya; att forskningen har gått framåt. Men jag vet inte - det kan vara olika skolor inom Tyranosauruseriet.

Vissa hävdar att T-Rex var byggd så att han inte kunde jaga snabba byten, och att han därför var en slags jättegam utan vingar, en sån som mumsade i sig resterna av vad andra dödat.

Andra hävdar att han "was built for speed" - att han var fruktansvärt snabb och att i stort sett ingen hade en sjabbe mot honom.

Som lekman (ja, jag har ägt några tyranosaurusfigurer i min dag - som jag har lekt med) har man ingen aning till slut, utan måste bilda sig en egen uppfattning. Jag har kommit fram till att han gjorde både och.

Inga kommentarer: