måndag, maj 02, 2005

Miljöpartiet

Vi stödjer upphovsrätten och tycker det är rimligt att upphovsmän får ensamrätt att överföra sina verk till allmänheten. Den enskilde konstnären kan då själv bestämma över sitt verk, men vi vill att det införs regler som innebär att kopiering för privat bruk ska ha företräde framför skyddet för tekniska åtgärder, det vill säga att det ska vara möjligt att begära ett vites­föreläggande mot rättighetshavare som genom tekniska åtgärder omöjliggör eller begränsar kopiering för privat bruk inom lagens ram. [Miljöpartiets motion: Konsumentens rättigheter i upphovsrätten]

Jag sitter och försöker komma på vad de egentligen menar. Alltså - min endast tvååriga eftergymnasiala rörmokarutbildning tycks vara en riktigt effektiv brandvägg mot motionsförstående.

Miljöpartiet ja: jag funderar på om de vore några att rösta på. Jag har alltid röstat på Vänsterpartiet, men jag vet inte - på nåt sätt känns de väldigt ... kategoriska på nåt sätt. Och även om talet i kungsan på första maj var väldigt medryckande och entusisamerande så var det också väldigt ...kategoriskt.

Det är jobbigt när man känner att man måste omforma sina redan färdigstöpta uppfattningar (särskilt när man knappt har koll på vilka de är). Det har alltid varit skönt att veta vad man skall rösta på - okomplicerat.

Men det är ju inte säkert att Miljöpartiet är något, jag måste helt enkelt läsa på. Saken är den att när jag låg sjuk härom veckan, så dök
Gustav Fridolin upp på tv i alla möjliga sammanhang. Vad kan jag säga? - Jag blev så jävla enormt imponerad av honom, han var ...bra helt enkelt.

Men en man är inget parti. Jag får läsa på helt enkelt.

Inga kommentarer: