torsdag, augusti 18, 2005

Besiktning

Det finns ett antal saker man vill ta hand om innan besiktningsmannen gör sin översyn och fäller sin dom inför en flytt.

Till exempel vill man måla vardagsrummet. Många års hårt slitage och tavlor som har flyttats hit och dit och hyllor som har gjort dito lämnar ett månlandskap efter sig. Men med lite spackel och en målning kan man dölja sånt.

En och annan barnteckning vill man nog sätta över hålen på köksluckorna. En och annan skrapning av tejp på fönsterramarna vill man nog ta tag i. Och badkarsfronten bör nog sättas på plats, för att dölja en rätt konstig målning (!) av badkaret.

Städa vill man framför allt göra. Vädra också kanske. Dessutom skall nog det trasiga fönstret i köksdörren fixas. Presentera lägenheten i en bättre dager än den egentligen förtjänar, det är det man vill göra för besikningsmannen.

Fast detta bygger förstås på att lappen han skickade om att han kommer inte av misstag har slängts tillsammans med all reklam - som det blev för mig. Mannen ringde: "Hmmm...njaaaa...hmmm...jo detta kan bli en dyr historia". Shit!

Inga kommentarer: