tisdag, augusti 30, 2005

Expertråd



Nej
Expressen, jag menade inte penna palmanos. Förresten har ni aldrig skrivit något om penna palmanos, varför då föreslå det? Jag antar att Expressens sökning inom Expressen är ett rätt trubbigt och ganska långsamt verktyg.

Det hela handlar om att jag hittade något i Expressens pappersvariant, något om vad en "barnexpert" vid namn Penny Palmanos har skrivit - råd till tonårsföräldrar; ville blogga om det. Jag hittade det inte i nätupplagan så jag får väl skriva för hand då. Jag gör egna kommentarer om vad jag tycker och möjligen spricker på:
  • Välj kläder efter din egen ålder.
    Vad är det för kläder? Är det gabardinbyxor och storblommig skjorta och bred slips eller? Är mina gamla jeans och Eva Dahlgren/Esa Pekka Salonen-T-shirt "min ålder"?
  • Försök inte prata slang som dina tonårsbarn.
    Jag pratar slang, men vi har inte samma slang. De kör med LOL och jag kör med - ja, jag vet inte vad jag kör med. Det kan inte räknas som oslangigt i alla fall.
  • Pussa inte dina barn inför deras kompisar.
    Nä, det gör jag inte heller.
  • Visa inte heller familjefoton för kompisar.
    Nämen tänk, det slipper kompisarna också vara med om.
  • Drick inte för mycket alkohol.
    Jag väntar med det tills de sänker alkoholskatten.
  • Skoja inte om sex.
    Joo, det tänker jag.
  • Kyss inte din partner inför dina tonårsbarn.
    Vilken partner? Fixar Expressen fram en, så att jag kan kolla om deras råd går att applicera på mig?
  • Viktigast av allt: Kan du inte undvika något av råden här ovan, följ i alla fall detta råd: Försök aldrig vara cool inför deras vänner.
    Försöker jag det? Inte mer cool i alla fall, än jag försöker spela för mig själv och andra. Behöver jag nämna att jag alltid förlorar i detta spel?
Tänk vad många sekunder jag hade sparat om jag hade kunnat kopiera texten direkt från Expressens hemsida. Nu fick jag slita på fingertopparna, och den trötthet som uppstod i dessa, fortplantades ut i armarna, upp i huvudet och slutade i trötthet - vilket gör att jag antagligen blir en sämre förälder ikväll än vad jag annars skulle ha varit.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.