torsdag, oktober 20, 2005

Drömmar

Ho ho! Bloggposter som börjar med: Inatt drömde jag ... brukar gå bort. Bara den hårda kärnan av mina favoritbloggar klarar sig från min förhandsdissning. Det bara är så - drömberättelser är för det mesta bara intressanta för drömmaren själv.

Inatt drömde jag något som jag genast vid uppvaket bestämde mig för att blogga om. Vid frukosten var drömmen som bortblåst. Däremot minns jag vad jag drömde igår och i förrgår.

Igår:
Chicken George träffar sin mamma Kizzy efter många år. Han har levt ett liv i fylleri och misär. Mamma Kizzy övertygar George om Guds förträfflighet. George blir frälst och slutar därmed att dricka och lever sedan vidare i herrans namn.

Namnen i drömmen är totalt okända för alla som inte såg
Rötter när det begav sig, men handlingen i drömmen stämmer ändå inte med handlingen i tv-serien, så det kan ju gå på ett ut.

I förrgår:
Jag kom på att det faktiskt går att flyga. Jag och några till i min närmsta bekantskapskrets har tydligen fått denna förmåga. Tyvärr kan man bara flyga en meter över marken, och väldigt ostadigt och långsamt. Man måste liksom falla framåt, och låta sig fångas av luftströmmen. Men om man tänker på vad man gör - är medveten om själva framfallet (!) så funkar det inte, man dråsar i backen. Fallet måste ske automatiskt och utan analys. Dessutom svävar man väldigt långsamt fram, nästan hovrar. Frustrationen i drömmen bestod i känslan av att det nästan var lika bra att skita i flygandet; när man väl flög så gick det för segt och ostadigt, och nästan varannan gång slog man i backen vid starten.

Inga kommentarer: