fredag, november 11, 2005

Utan läsning på toaletten - då kan man lika gärna hålla sig

Jag hade sällskap på toaletten nyss, av ett gäng latinska killar som brukar provocera sin omgivning i South Central, LA. Efter en stund klev David Cronenberg in, satte sig i mitt knä och berättade att det är mest dialog i hans filmer, men att det är sexet som folk minns. Jag funderade en stund, sedan nickade jag instämmande.

Egentligen var jag ju ensam där jag satt och körde den vita traktorn. Men det tänkte jag inte på. Besöket var inget toabesök, utan en läsestund. Om jag inte hade tänkt på saken efteråt, och inte skrivit om det nu, och någon hade frågat:
-1:an eller 2:an?
så skulle jag inte kunna svara på direkten, jag skulle behöva tänka efter. Läsningen var grejen, inte det kroppsliga.

Finns det något tråkigare än att gå på toa utan att ha något att läsa? Det gör det nog, men läslösa sittningar hamnar absolut på topplistan över trista saker. Just den här gången hade jag lyckats snappa åt mig ett ex av
Stockholm Film Festival-tidningen och det gjorde besöket mödan värt.

De latinska killarna var förresten ifrån en film som heter
"Wassup Rockers",Cronenberg blev intervjuad och jag hann faktiskt med att bli inspirerad till att kolla upp en film som heter "Dumplings". Återstoden av tidningens liv kommer den att framleva i en tidningshylla på min toalett.

Inga kommentarer: