torsdag, december 15, 2005

Skriva

Ja å dotten va å köpte färg på Bauhaus fren stunn sen. Fan hon köpte röfärg. Fattat hon köpte rikti rö färg som blod typ, somon ska måla rummet me. Åsså köpte ja en sak också, en blomma. Ensån som hängeri fönstret typ murgröna. Egentlien tycker ja inte Bauhaus e så billit längre, inte somre va frut ijallafall.

Var det inte någon kampanj för några år sen, "Skriv som du talar" eller nåt? Man skulle skriva fler brev har jag för mig, att det var tanken. Jag provade att göra det här ovanför. Det är faktiskt svårt. Det är svårt att skriva som man talar, man sätter ihop ord och ljud och det liknar inte alls riktiga ord - bara ljud. Så det kanske inte blev så mycket med den kampanjen.

Men sedan kom ju e-posten och förstörde allt. "Förkorta allt som överhuvud taget går att förkorta" tycks vara det som gäller. Som tur är har jag aldrig hängt på internetspråket. Jag brukar aldrig stava också som oxo eller åxå. LOL skriver jag heller aldrig. Jag snobbar inte, för det skulle en felstavare som jag aldrig klara mig undan med. Jag har helt enkelt aldrig tagit det till mig.

Fan vad gnällig jag låter. Jag tänkte att nu när jag ändå känner lite skrivklåda så ska jag väl skriva. Jag letade i kvällstidningarna efter inspiration, men de hade inte heller nåt vettigt att komma med.

Inga kommentarer: