onsdag, april 26, 2006

Robotar och dockor

Den är bara för läskig den här föda-barn-roboten. Eller robot och robot ... mer åt dockhållet kanske. Men jag kan förstå att den kanske kan vara bra att träna på.

Alltså, det finns ju dockor för alla livets skeden. Sexindustrin har gett oss
dockor som är verkligare än vi själva, som väl får symbolisera skedet före den födande dockan/roboten. Och efter födelsen: leksakstillverkarna går från klarhet till klarhet i jakten på det perfekta barnet. Det skulle inte förvåna mig om nån snart kommer på idén med gamling-dockor.

Samtidigt sitter vi och Spelar SIMS och liknande, och ger våra figurer egenskaper och beteenden som de sedan agerar utefter. Och samtidigt pågår robotutvecklingen i Japan, Korea och länderna däromkring. Hela tiden verkar robotarna bli bättre och smartare.

Jag tror att det kommer att finnas "riktiga" robotar inom tio år. Robotar som liknar oss och beter sig som oss. Inte smarta och självtänkande kanske, men de kommer att bete sig som om de vore det. Jag ser fram mot den dagen. Förvisso skulle en sån göra mig arbetslös, men det kan det vara värt. Varför? Jag vet inte - jag bara tycker så.

---
Andra bloggar om: ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har du allt fått till ett riktigt raffigt sidhuvud, det var snyggt! men står det verkligen "stationsvakt" och inte något annat – men snarlikt – där?

Anonym sa...

skrubben: Det står verkligen stationsvakt. Skrivet med vit text på en alldeles för smal röd rektangel.

Anonym sa...

Det som retar ihjäl mig med den där föda barn-roboten är att läkare och barnmorskor nu ÄNNU mer sällan kommer att få vara med vid helt naturliga förlossningar. Resultatet? Ännu mer okänslig förlossningspersonal, som helt räknar bort den kännande instinktiva supermänskliga föderskan och hennes signaler = fler förlossningsskador och stress. Helt i onödan.

Anonym sa...

anna: Robotsamhället i vardande måste få förtur här; viktigare än födslar. Du är ju robotfreak, du borde hålla med. ;-)

Anonym sa...

Nix, födslar går utanpå ALLTING annat. Sen kommer te, sen kommer robotar.

Anonym sa...

anna: fel igen! kaffe kommer före te.

crrly sa...

Eh. Träna vadå på, undrar man... ;p

Anonym sa...

Crrly: Förlossningskonst dummer. ;-)