tisdag, april 04, 2006

Sheet Music

Antagligen hade jag dansat någon tryckare till den. Antagligen på nåt träningsläger eller så. "I'm not in love" med 10cc. Jag ville äga låten, men naturligtvis köpte jag fel skiva. Detta hände mig ofta när jag var yngre.

Jag har för mig att 10cc's skiva
"Sheet Music" låg i en påse i mitt knä när jag såg den allra första Star Wars-filmen, och på den skivan fanns inte "I'm not in love" med. Istället en massa skumma låtar som Johnny, 13 år ändå var tvungen att lyssna på om och om igen - man hade ju inte så mycket pengar då (inte nu heller), och skivorna fick tillåtas att frodas och växa länge i stereon.

Men det var bra. Man fick lära sig att ta till sig musik som inte var omedelbar hitmusik, och som ofta var lite mer svårsmält än sån. Jag minns att jag tyckte musiken var riktigt svårlyssnad, men så småningom blev låtarna en del av det som jag senare kom att räkna som bra musik

Här kan man lyssna på korta smakprov från skivan. Låten "Wallstreet Shuffle" känner de flesta igen, den var och är bra och lättsmält, även för en 13-åring. Men till exempel "The Worst Band in the World" tog tid att lära sig att gilla.


[Såhär långt skrivet minns jag plötsligt att det här har jag ju skrivit om för länge sedan, men jag minns inte var och när. Nå, det gör inget, för såna här nostalgiska tankar kan vara sköna att suga på då och då]
---
Andra bloggar om:

Inga kommentarer: