söndag, april 23, 2006

Stora skälvan

På bloggölen snackades det en del om "Modiga mindre män", "Kullamannen" och i synnerhet om Staffan Hallerstam. Gamla mysrysare för yngre alltså. Jag drog mig till minnes en serie som hette "Stora skälvan", och speciellt ett visst avsnitt.

Det handlade om en figur som spökade på ett slott. Svart kappa och dödskallehuvud hade den. Rådiga typer avslöjade dödskallen som en bedragare och skurk - dödskallehuvudet var bara en mask. Det läskiga var att när avsnittet slutade, och kameran zoomade bort från slottet, så stod just ett sånt spöke uppe på bröstvärnet - ett riktigt!!! Så här såg det ut.



Vi snackar 1972, och stationsvakt modell 8 år fick naturligtvis stora skälvan. Fan, det händer fortfarande att jag tänker på det!

Så nu då - jag kollade upp saken på Wikipedia. Alltså, man hör inte många snacka om just det programmet. Ibland är det så att jag undrar om det endast existerade i min fantasi. Men det finns! Och intressant nog är Staffan Hallerstam en av de medverkande i just det avsnittet.
---
Andra bloggar om: ,

11 kommentarer:

Martin Klasch sa...

De fyra år som tycks skilja oss åt gör att jag tyvärr inte har något minne av Stora skälvan. Bilden verkar dock läskig och jag kan förstå att den lämnade ett outplånligt intryck av skräck. (Däremot minns jag Kullamannen eftersom den måste gått i repris.) Jag har liknande läskiga minnen av Huset Silvercronas gåta. Den kanske inte var så skräckinjagande men mystisk, socialistisk och med en melodi (i "historisk stil") som sitter väl inpräntad i minnet."Kråkorna kraxar på borgens torn, riddaren går genom slottets salar..."

stationsvakt@gmail.com sa...

p-e: Den låten är även hos mig evigt inetsad - och jag gillar den. Undras om man kan hitta den på nätet?

lisa sa...

men var glad att du var för gammal när "Den lilla vampyren" gick. Det var riktigt läskig!

Anonym sa...

...och slutet - icke att förglömma; "ondbråddöd!"
sagt snabbt!

Anonym sa...

lisa: Usch, ja det hörs - på namnet.

petra: Jag hör att jag snaratst måste återuppdatera mig på låten-

Anonym sa...

ah fan, ar du fyrtio? tankte mig 37-38, max!

stationsvakt@gmail.com sa...

lotta: Shit - jag fyller 42 i sommar. Jag lägger nog ut alldeles för smickrande bilder på mig själv i bloggen.

Anonym sa...

ja, bilden med mössan och sneda blicken är ashot.

inte menat att vara flirtatious eller så.

Anonym sa...

lotta: Den bilden ljuger (tyvärr). Den sanna bilden är: http://tinyurl.com/qy9b3

Anonym sa...

Barse: jag vill också ha den! Den enda möjligheten jag kommer på är om den går på tv och nån rippar den via sin hårddisk-dvd.

Anonym sa...

Barse: Hoppas hoppas! Jag minns att när jag var liten och såg den, så tyckte jag låten var jäkligts siggestiv.