söndag, juni 18, 2006

Lite trötthet sådär

Grillat och vin på kvällen. Kommer hem vid ... ja sent. Lite tung av vinet och värmen. Sitter lätt oinspirerad framför datorn till halv två på natten. Somnar sen.

Dottern har haft ont i en tand sedan i onsdags. Det har blivit värre och värre, men ändå inte så att hon har velat gå till tandläkaren med det. Förrän inatt. Vid tre gör det skitont, och hon vill till tandläkaren. Väcker mig.

Sitter uppe och försöker få igång bredbandet. Fumlar, men lyckas till slut. Det visar sig, kollar jag upp på nätet, att det finns akuttandläkare inne i stan. Solen har nu letat sig fram mot mitt fönster (har sol från morgon till kväll där jag sover). Rummet värms upp.

Strax före sju åker vi in. Kvart i åtta öppnar de. Två timmar senare är vi på väg hem - jag med fruktansvärd trötthet och värmeslag i kroppen och huvudet. Hon med påbörjad rotfyllning.

Nu sitter jag här. Att skriva detta är ungefär allt vad jag hinner med, innan vi ska iväg igen. Vi ska till min morsas stuga ute i skarpnäck och hälsa på. Det är varmt inomhus. Det är varmt utomhus. Helst av allt skulle jag vilja ligga i ett svalt, mörkt rum och sova.
---
Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rotfyllning, det är inget trevligt ord. Rotvälta är betydligt bättre, så länge man inte kläms fast under en.

Jag råkade ut för mitt livs första rotfyllning i våras så jag vet hur j*igt ont det kan göra. Framför allt innan, men det kommer tillbaka i omgångar även efter man har påbörjat lagningen. Fast då gjorde det aldrig riktigt lika ont som i början, om det är nån tröst. Ett tips: Ge henne inte glass eller varma drycker de dagar som det ömmar!

Anonym sa...

håkan: När nerven är död kan man behandla tnden hur hårdhänt som helst. Jag själv bet sönder en rotfylld tand utan att märka det alls.