torsdag, juni 15, 2006

Mardröm

Jag hade en satans obehaglig dröm inatt. Jag var våldtäksman. Jag hade överfallit en tjej vid någon enslig tågstation. Dum som jag var handlade det om en bekant jag hade överfallit. Så jag åkte naturligtvis dit.

Men våldtäkten hade redan ägt rum när drömmen började. Den var överspelad, och mina minnesbilder av den var som om jag hade läst om det i en tidning. Jag kände ett hot hängande över mig: väntan på rättegång.

Hela grejen gick ut på att jag visste vad jag hade gjort, och polisen visste. Men ingen annan, inte mitt jobb heller. Skam och förnedring och sparken var vad som väntade mig. Fängelsestraffet kändes som det minsta problemet.

Såklart handlade det om Hagamannen, men överfört på mig. Det riktigt läskiga var att jag vaknade ur drömmen ett par gånger. Jag var medveten om att jag låg i min säng och att jag snart skulle upp och jobba. Jag var medveten om allt, utom att det där med våldtäkten bara var en dröm. När jag till slut klev upp var jag fortfarande osäker på om det hade varit en dröm, eller om jag verkligen hade begått den där våldtäkten.

En annan lite obehaglig sak var att jag inte ägnade offret en tanke, utan bara mitt eget olyckliga öde.

---
Andra bloggar om: ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

fy vad läskigt, hoppas du skakat av dig känslan nu...

Du är alltför snäll o gullig för att göra något sånt =)

Anonym sa...

h-sara: Det är sant. :-)

Anonym sa...

Sandra: Värsta Haga-Hua.

Coola Morsan sa...

Jag åkte också fast inatt, i drömmen. För bilstöld och olovlig körning.När jag vaknade funderade jag länge på om jag verkligen snott den där bilen, en Honda, och var jag i så fall gömt den. Polisen hade spanat på mig länge och genom bloggen förstått mina olagliga verksamheter.. (?)

Din dröm riktigt obehaglig. Sådär känner kanske personer som begått brott på fyllan/anabola och inte minns nåt alls av en handling eller inte utfört det, men som får ta konsekvenserna av den.

Anonym sa...

c m: det måste ju vara totalruskigt att inte minnas vad man har gjort, men ändå straffas för saken. Men så är det ju.