fredag, juni 30, 2006

Rollator

Kvällståget hem. Alldeles vid dörrarna stod en rollator, röd metallic. Lite i vägen för mig, men inte så farligt att jag inte kunde gå av - dåligt placerad bara. Jag blev stående bredvid den medan tåget saktade in. Som det brukar på rollatorer satt det en metallkorg framtill. Den var fylld med kvitton och allehanda pappersskräp. Men på korgen hängde även en liten docka. Lite dassig sådär, lite dåligt sydd. Såg väl nästan ut som en voodoodocka egentligen. Typiskt en sån som småflickor eller pojkar syr på slöjden i lågstadiet. Jag undrade om det var en farfar som ägde rollatorn. Jag såg mig lite om i vagnen, men som det var rätt fullt såg jag ingen farfar. Eller morfar för den delen. Jag tänkte att det var ett barnbarn som hade gett honom dockan; jag utgick från att det var en honom, för skräpet och hela rollatorns uppenbarelse var manlig. Han var nog stolt över att ha ett litet barnbarn, eftersom han hade den tufsiga dockan på första parkett. Men för övrigt var han själv en rätt tufsig och sjavig typ. När jag klev av tåget dröjde tankarna kvar ett slag.
---
Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lustigt, jag reagerade nämligen med att tänka "men, rollatorer är ju gröna" som om det bara fanns en färg i världen. Sen insåg jag att jag tänkte på min egen farfars mackapär.
Han dog för 20 år sen och använde den bara en kort period, ändå minns jag visst färgen.

Plastfarfar sa...

Min bil, min portfölj och mitt skrivbord är fyllda av "kvitton och allehanda pappersskräp", men för den skull är det nog ingen som betraktar mig som vare sig tufsig eller sjavig :-)

(61 träffar på yykxr på Google, plus ett "menade du YXOR")

Anonym sa...

salt: Ja det finns ju den där mintgröna varianten, den är rätt vanlig. Eller om det är mer mot det turkosa.

notetur nomen: Du har ett sjavigt inre. ;-)

Maja sa...

Hehe! Med erfarenhet från äldreomsorgen kan jag meddela att de där tjusigt röda metallic-rollatorerna delar man bara ut till nittioplussarna med smak och stil. De som VÄGRAR ta emot de sjaskigt väntrumsmintgröna.

Anonym sa...

maja: Om jag blir gammal vill jag ha motivlackade flames.