lördag, juni 03, 2006

Strax innan sommaren


Bilderna 1, 2, 3, 4, 5 och 6 - vanliga festbilder. Fint väder, rena idealmidsommarn ett par veckor före midsommar. Tanto - bananhusen. Solnedgång och årstabron. Grillat och alkohol. Trevligt umgänge och myggor. Och så den här bilden:



Varm kvällsluft. Grönska runtomkring. I skydd av grönska och mörker står jag och kissar. Har dragit mig undan lite. Hör röster en bit ifrån - och surret av myggor. Skvalet från strålen.

Av någon anledning tycks det alltid vara en backe man står i. Minnen faller på. Hur många gånger har jag sett den här synen egentligen? Massor. Jag har sett den genom ett filter av olycklig kärlek. Och lycklig. Men framför allt har jag sett strålen bilda skum mot den torra jorden ur en gungande synvinkel.

Jag tål inte mycket alkohol. Inte många glas krävs för att marken ska gunga under mina fötter. Så där står jag. Småvaggar hit och dit. Luften är varm och kylig på samma gång. Samtidigt som jag lever i nuet, så är jag väldigt medveten - på ett lite obehagligt vis.

Att vara medveten om: "Här är jag just nu" är obehagligt. Jag skulle vilja glömma mig själv - bara vara. Jag har sett människor "bara vara". Åtminstone tror jag det. Är alldeles för medveten om mig själv - att bara veta att man finns borde vara tillräckligt.


---
Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

åh känner bara alltför väl igen mig - kan knappt dricka en starköl till indiskt (vet inte varför just jag vill till indiskt) utan att bli på pickalurven. Och ibland kanske jag vill dricka två (tre nähädu..) glas vin = yr

Anonym sa...

Hygglig skärpa -- så sabla svajig kan du inte ha varit.

Bengt Anderberg skriver om friluftspinkandet i ”Fritt efter naturen” (1981):

Men när man står ute på backen och pissar en kväll, kan man tänka höga och djupa tankar.
[---]
Avspänt och lugnt som sällan under dagens gång betraktar vi himlen medan en stilla pärlande vätskebåge förbinder oss med jorden.
Skönast är detta en vinterkväll, då stjärnevalvet är som en fors av gnistrande djupsinne. Sådana ögonblick kan varit betydelsefulla för religionernas uppkomst.

Anonym sa...

Bortsett från att jag sällan ser strålen ur samma vinkel som du kan jag skriva under på varenda ord.

Anonym sa...

lovisa: Usch, jag ångrar att jag skrev när jag var full.

en djefla man: Just så!!

anna: Vad bra. Jag ångrar som sagt att jag skrev .. men det kanske inte lät så farligt ändå (tänker inte titta efter).