lördag, juli 22, 2006

Drevviken, Huddinge

Jag bor i huddinge kommun. Den innefattar flera helt olika ställen: Vårby, Segeltorp, Flemingsberg, Sjödalen-Fullersta, Stuvsta-Snättringe, Vidja och så förstås Huddinge sjävt. Och Trångsund och Skogås. Det som skiljer ställena åt är arkitekturen och invånarnas inkomster. Antagligen är det finare att bo på vissa av dessa ställen, men jag är osäker på vilka de är. Troligen är det väl så att ju fler miljonprogramshus det finns, desto sämre status. Jag bor i Skogås och jag misstänker att vi är någorlunda mittemellan.

Det finns ett parti som heter Drevvikenpartiet. De verkar - jag orkar inte forska närmare - i stort sett vara ett enfrågeparti - de vill slita loss Trångsund och Skogås från resten och bilda en egen kommun. Varför de vill det är jag osäker på, och jag skiter egentligen i vilken kommun som drar skatt från mig, men så lite så möjligt av den varan vore säkert trevligt. Det kan kanske vara så att Drevvikenpartiet har kommit på att vi skulle tjäna på't.

I vilket fall som helst så såg jag att det fanns ett inofficiellt alternativt kommunvapen som ska symbolisera kommundelarna Trångsund/Skogås. Jag trodde att det var Drevvikspartisterna som hade gjort det, men det verkar inte så. Jag har inget mer att säga. Jag tyckte bara att det var ett kul initiativ att göra ett sån. Jag blir lite sugen själv.
---
Andra bloggar om: ,
---
Uppdatering: Världen visar sig vara rätt liten som vanligt. Det är en bloggarinnas brorsa som har gjort bilden. Jag fick en kommentar:
Daniel (brorsan) som gjort det är faktiskt med i Drevvikenpartiet och ska visst kandidera till kommunfullmäktige till hösten så du var inte helt ute och cyklade :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Daniel (brorsan) som gjort det är faktiskt med i Drevvikenpartiet och ska visst kandidera till kommunfullmäktige till hösten så du var inte helt ute och cyklade :)

Anonym sa...

Ellinor. Oj, vad skumt. Vilket sammanträffande.