tisdag, juli 18, 2006

Saker

Vaddå Är VM redan slut? Jag som just har fått min tröja uppsydd, det tog ju bara lite tid. Fan! Tekoindustrin är inte vad den har varit.

Skoooja! (sagt med tonårsröst) - det var via Martin Klasch som jag hittade till BrazilName Generator.

Klockan är 23:19 ... NU! Äntligen börjar det bli mörkt ute på kvällarna. Jag är faktiskt så jävla otacksam att jag längtar efter hösten. Inte efter jobb och oledighet och sånt, men småkyliga höstvindar och regnvåta trottoarer. Efter uppfällda rockslag och gulaktigt upplysta fönster mot en svart bakgrund. Sådär, nu är stämningen någorlunda den rätta:Löjligt va? Att jag gillar den låten. Men så är det, inget att göra åt. En annan sak som är rätt löjligt men bra på samma gång - precis som i George Michaels fall - är att gamlingarna ska upp och flyga igen. Vågar man hoppas på biograferna? Antagligen inte. Antagligen blir det till att masa sig ner till dvdealaren igen.

På tal om löjligt förresten, så är ens små önskemål rätt löjliga ibland. Ibland får man bara för sig att man vill äga nån speciell sak. Just nu har jag en liten löjlig önskan, och det är att få äga en sån där väska som Jack Bauer alltid släpar omkring på.

Man kanske ska ta sig ut till det där gamla överskottslagret imorgon? Det där i Solna. Finns det ens kvar? Finns det över huvud taget något militärt överskott kvar i Sverige nuförtiden? Kanske inte.
---
Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Desirée sa...

I Örebro ligger Överskottsbolaget vid Österplans loppmarknad, den som är med i filmen Jalla Jalla. Inte alls olika faktiskt.

Bonikowski sa...

Kommentar nummer ett:
Georgious Mikalis är en hemlig husgud hos mig. Jag döljer det, knappt så att ens flickvännen vet om det, men det är nåt alldeles särskilt med nakna kroppar i motljus med persienner som fond och en avlägsen saxofon som får... öhh.. ja... det räcker kanske där.

Kommentar nummer två:
Har en projektanställning vid Armémuseét och känner mig en aning informerad om det militära överskottet. Det verkar mest som om det överskott som finns bara får ligga kvar och fördärvas i dylika magasin, antagligen finns det inga pengar att tjäna på det egentligen. Jag har alltid varit het på avlagda militärprylar, och nu under arbetets gång har jag vistats i magasin med, jag skojar inte, tusentals snygga bälten och väskor som jag åtrått. Dock är det försvarets ägodelar och får således ligga kvar och förtvina verkar det som...

Lars Anders Johansson sa...

Du behöver inte skämmas, det finns många som föredrar hösten bland årstiderna. Jag är en av dem, Erik Axel karlfeldt var en annan. Ta bara inledningsraderna i hans dikt "Höstens vår":

Nu är den stolta vår utsprungen
den vår de svage kalla höst

Johnny sa...

desireé: Jag såg Jalla Jalla rätt nyligen. Halvkul.

bonikowski: Jag har bara ett råd till dig: börja stjäla från jobbet. Skämt åsido. Jag jobbade på ett statligt ställe förut, som hade jättestora skyddsrum - fyllda med supehäftiga anti-gasattack-skyltar, gasmasker - you name it. Jag frågade nån boss om jag fick ta lite prylar, eftersom allt var rätt oanvändbrt om nåt skulle hända, då allt var för gammalt. Jag fick inte. Sedan rev de skyddsrummet och allt fint mosades i containrar.

l a j: Då är jag en svage. Fast å andra sidan är det ju sommarn man längtar efter hela vintern.