lördag, augusti 05, 2006

Snart dags att välja

Snart är det val och jag är tom i huvudet. Gamla självklarheter som Vänsterpartiet känns inte alls självklara längre. I motsats till vad som kanske är vanligare, blir jag mer och mer kritiskt mot partierna med åren; jag hade trott att man skulle bli mer blasé och rösta av gammal vana. Därför tar jag alltid chansen och gör tester när jag kommer åt. Jag hittade det här testet hos Louise. Och även om frågor alltid vinklas åt det håll frågeställaren står, så antar jag att man får lite hjälp.
Eller också blir man bara förvirrad.

---
Andra bloggar om: ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har gjort en hel del olika tester och fått ett klart resultat på (ungefär) vilket parti jag ska rösta på. Därför blev jag nyfiken och provade det här, mest bara för att ännu en gång få bekräftat vad jag ska rösta på.

Men... Fick samma resultat som du fick, att man lika gärna kunde strunta i att rösta (57% bara dock). Märkligt. Detta resultat får hela min värld att sättas ur spel. Borde jag starta mitt egna parti? Eller är testet till för att jäklas med folk?

Så; Prova att göra något annat test eller kör klassikern som funkar; uteslutningsmetoden! Problemet är att det finns en risk att det inte blir så många partier kvar, kanske inte ens ett endaste...

Översättarhelena sa...

Miljöpartiet är det enda sanna vänsteralternativet numera.

Anonym sa...

sofia: Borde vi kanske rösta på enstaka frågor istället? Byggar upp hela demokratin med webenkäter? Ibland lutar jag åt det.

helena: Jag lutar också åt dem, men jag känner att jag måste studera dem närmare.

crrly sa...

Usch, det var det sämsta "test" jag har sett faktiskt. Snacka om extremt partiskt!

Anonym sa...

crrly: Rätt vinklat var ordet ja.

Anonym sa...

Naturligtvis ska du rösta på Piratpartiet: www.piratpartiet.se.

Anonym sa...

ano: Njä, det är inte så naturligtvis.