måndag, augusti 07, 2006

Vems är bilden nu?



Bilderna upptill föreställer Olmert. Bilderna kommer naturligtvis någonstans ifrån. Den vänstra kommer från Reuters (nå, de äger bilden i alla fall), och den högra hittade jag på nån blogg, och den har ingen avsändare. Såvitt jag vet kan även den tillhöra Reuters.

Anledningen till att jag överhuvud taget tänker på Olmert är att inne hos Bengt pågår ett litet meningsutbyte angående det här med att "låna" bilder. Bengt hänvisar till den vänstra bilden och frågar om Jinge kanske borde ha köpt den av Reuters.

Jag tänker inte döma i det här, för jag själv brukar "låna" bilder. Istället tänker jag: grejen med Olmert är ju att han ser så förbannat sig lik ut (Likud, hehe) på alla bilder. Det blir liksom svårt att få en unik bild på honom, eftersom alla liknar varandra.



Så - den här bilden är en ihopsmältning av de två översta bilderna. Dessutom är färgerna borta, samt att bilden är vänd horisontell. Är det någons bild nu? Kan någon komma och säga: "Du har tagit min bild ... eh, minus färgerna ... eh, minus huvudet/kroppen", kan någon det?
---
Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

hehe Johnny suger feting popcorn!

Anonym sa...

jinge: Nja, diskussion och diskussion - ett meningsutbyte bara, lät det som. Jag tycker den där frågan om bilder är intressant.

ano: Din mama!

Anonym sa...

OM två av fotograferna skulle känna igen sin bild så skulle "du" få böta mer än för att du bara "snott" två bilder eftersom straffavgiften är aphög (typ jättehög då) när man redigerar någons bild utan samtycke.

Anonym sa...

mickey: okej, då säger vi så att jag hittade den manipulerade bilden nånstans på nätet, minns inte var.