fredag, september 22, 2006

Rensa i Gmail

Nu har man ju nästan tre gigabyte i Gmail, och i stort sett kan man nästan använda den som hårddisk om man vill, Xmail eller ej. Problemet är ju att man samlar på sig en jäkla massa skräp som attachments. Det är wordfiler från skollärare och allt möjligt - inte minst alla attachments man har skickat, de ligger ju kvar.

Så behovet av rensning finns ju. Men idag läste jag på
lifehacker att det finns ett smidigt sätt att söka reda på joxet. I "sök mail" skriver man in: has:attachment . Och vill man vara mer specifik kan man lägga in (till exempel): before:2006/08/14 - då hittar man filerna före det datumet. Bara att rensa.

Vill man vara ännu mer specifik (kom jag på själv), så kan man skriva: has:attachment mp3. På det viset fick jag upp 40 låtar, och kunde slänga hälften.
---
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Modernt folk med G-mail... Själv kör jag fortfarande på samma gamla hotmailkonto som jag haft i alla år (bortsett från min maildebut i lovemail.com, på den tiden då lovemail fortfarane erbjöd gratis mailkonton. Hur jag hamnade där? Efter lite cybersex med någon underårig stringslyna på aftonbladet pulschatt). Är G-mail så bra? Jag har precis blivit överbevisad med att Firefox är väsentligt mycket bättre än internet explorer (ja, ni hör vilken gammal dinosaurie jag är), så kanske jag borde kolla in G-mail.

Anonym sa...

ep: Once You go Gmail - You never go back.