lördag, september 23, 2006

Resiza snabbt och enkelt med Snipshot

Jag tipsade ju om resizeverktyget Resizr. Mycket användbart om man är intresserad av hur resultatet ska bli. Nu hittade jag ett annat program, som verkar smidigare. Jag orkar inte sitta och jämföra före och efter-bilder nu, men det verkar okej: Snipshot.

Fördelen med det här verktyget är att man kan: Resiza (ändra storlek), Croppa (klippa ur vald del av bilden), Rotera, Adjust (Brightness, Contrast, Saturation, Hue, Sharpness) och man kan spara bilden i flera format: GIF, JPG, PDF, PNG, PSD, TIF. Och så finns det "save to Flickr" också.



Rätt grymt, eller hur! Men som sagt så har jag inte kollat riktigt hur resultatet blir. Åtminstone är det smidigt att kunna göra sånt här online. Man sitter inte alltid med Photoshop som bekant.

Men det absolut smidigste är den lilla bookmarkleten man får. Bara att lägga upp i verktygsfältet. När man är inne på en sida och trycker på den så radas alla sidans bilder upp, färdiga att klippas i. Perfekt när man till exempel är inne på YouTube och behöver en minibild.

Jag rekommenderar Snipshot. Den enda nackdelen jag kan komma på är att den inte söker sig vidare till målbilden , den som en thumbnail pekar till. Men man kan både ladda upp bilder från datorn och direkt från en URL, så det blir bara ett litet extra jobb i så fall.
---
Andra bloggar om: ,

5 kommentarer:

Alexander sa...

Tackar. Underbar liten funktion!

mrdantefontana sa...

Klart användbart. Tack för tipset.

Anonym sa...

alexander/mrdante: Varsågoda.

Anonym sa...

jag använder i stort sett bara "Image Resizer" som finns på http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx

Det är det absolut snabbast sättet att minska storleken på en bild (rent pixelmässigt) om man vill lägga upp thumbnails eller minska bilder som man ska publicera på nätet. Man högerklickar och väljer 'resize' och sen väljer storleken man vill ha. Men det är ju bara datanörds-jag.

Anonym sa...

stojg: Tack för tipset. Jag laddar ner och provar.