torsdag, november 16, 2006

Ett alternativ om man vill skriva en lång kommentar

Vissa som kommenterar hos mig skriver jäkligt bra, och framför allt - långt. Långt och med massa länkar i texten. Det är jättetrevligt i och för sig, och jag försöker alltid uppmuntra dem att börja blogga själva. Men det verkar som om där finns ett inre motstånd. Då har jag ett alternativ. Skriv texten i YourDraft, och lägg länken i mina kommentarer. Det är ett förslag bara, ni måste inte. Men vissa av era kommentarer förtjänar större utrymme. Så här kan det se ut.
---
Andra bloggar om:
Pingat på Intressant.se

14 kommentarer:

Anonym sa...

Himmla tur, jag inte skriver ofta eller långt eller med länkar. Verkar vara jäkla krångligt detta här! (dessutom har jag av princip "slutat skriva kommentarer, där jag måste "fylla i konstbokstäver", för att få lov att lägga av en kommentar!) Jösses!

Anonym sa...

atir: "Konstbokstäverna" är ett jävla otyg, jag håller med, men när jag försökte köra utan dem ett tag, så översvämmades jag av spam. Hellre bara några få kommentarer, än massor av spamkommentarer.

Anonym sa...

Själv använder jag min bloggredigerare för länkar i en kommentar. Först lägger jag in länken i texten som vanligt. Sen tittar jag på texten i HTML, klipper och klistrar in den i kommentaren.

Exempel: Det här är tydligen veckans snackis. Är 1800 för en kalender utan blad okej eller vansinne när man är sjutton år?

Anonym sa...

p f:
Bra idé att använda bloggredigerare. Jag antar att du använder WriteToMyBlog. 1800 för en kalender låter rimligt billigt. Jag, och mina kompisar, vi som hänger runt Stureplan, vi brukar köpa ett par tre såna om året.

Anonym sa...

Bloggers egen "ordbehandlare" räcker för mina enkla behov.

1800 för en kalender ska jag nog inte uttala mig om när jag har just har lagt 18000 på en sketen TV...

Anonym sa...

PF:
WriteToMyBlog är väldigt användbart. Du behöver inte registrera dig, utan bara öppna upp programmet och skriva. En riktigt mångsidig editor är det, även om nu bara Bloggers kommentarsrutor suger åt sig enkla grejor såsom länkar och kursiv text.

Till att börja med trodde jag att det skulle vara smidigt att blogga från WriteToMyBlog, men det visade sig att att formateringarna av texten man gjorde inte följde med när man publicerade. Men till att kommentera med duger den perfekt till. Skapa bara en genväg på skrivbordet.

Nu när jag har skrivit detta så trycker jag på knappen märkt HTML. jag får upp koden, vilken jag kopierar och klistrar in här.

Anonym sa...

Den här kommentaren skriver jag i WTMB bara för att den jämrans Stationsvakten tycker att WTMB är såå bra. Dessutom rekommenderar dom Eldräven åt en som inte ens kommer åt den.

Ska väl testa WTMB i min seriösa blogg bara för att få tyst på karln ;-)

Update: WTMB lägger på taggar som inte är tillåtna här, <p> , som man måste ta bort själv.

Tror jag stannar vid Blogger-editorn, iaf för kommentarerna.

Anonym sa...

PF:
Jomen taggarna är ju inte så jobbiga att ta bort.

Anonym sa...

Jag slipper tänka på att rensa kod om jag skriver kommentarerna i Blogger-editorn.
Men WTMB ska få en chans i mina övriga bloggar. Promise

Anonym sa...

pf: Du gör som du vill :-)

Anonym sa...

WTMB tar inte inloggning på Blogger Beta. Vi som är pionjärer mot vår vilja får stå ut med en del...

Anonym sa...

pf:
När jag får beta - då kommer jag inte att sätta in posterna i kategorier. Det har jag bestämt mig för att inte göra.

Anonym sa...

Det är annars lätt gjort i efterhand. Beta är lätt men ändå inte. Har faktiskt en liten Beta-övergångsblogg där jag antecknar stort och smått

Anonym sa...

pf: Det blir nog till att följa ett par testbloggar innan jag börjar experimentera.