lördag, november 18, 2006

Labels

En sak som är lite konstig, tycker jag, är att jag som har haft min blogg så pass länge, inte ännu har blivit ombedd att gå över till Blogger beta. Just nu känns det som om jag inte vill göra nåt med "designen" (notera citationstecknen), eftersom Blogger beta ändå skulle stöka om den.

Å andra sidan är jag lite glad att jag inte har blivit ombedd ännu, för då tillkommer ju möjligheten att sätta "labels" på posterna. Okej, att sätta en stämpel på en post är ju inte så svårt, men då jag har tusentals omärkta poster bakom mig, skulle det kännas visset att de var olablade.

Men då finns det en grej, såg jag på Blogger Buzz - en labels managementpryl. Med den kan man sitta i efterhand och märka upp posterna. Men fan, vilket jäkla hästjobb i mitt fall. Orkar man med det? Det vete tusan.
---
Andra bloggar om:

13 kommentarer:

helena sa...

En bra grej med beta som jag upptäckte precis nu, är att om man har valt att få kommentarerna till mailen så får man med beta också veta vilket inlägg (och en länk till det) som kommentaren gjordes i.

Anonym sa...

lip: Men så har jag redan. Det kunde man förrut också.

Anonym sa...

I betan så ser man oxå, och kan läsa, kommentarerna till de publicerade inläggen i "Edit Posts"-läget. Bra och snyggt, tycker jag.

Mina futtiga 168 poster är bara de ett elände att klassa. Känner mig inte direkt avis på vad du i så fall har framför dig...

Anton sa...

Jag har inte heller blivit ombedd, trots ett antal bloggar och framförallt en relativt gammal blogg!

helena sa...

Hur får du till det? Min sminkblog har jag inte kunnat byta till beta så de kommentarerna får jag till mailen som vanligt, men utan att jag ser vilket inlägg de skrivits i.
Men då måste det ju bara va nån inställning jag har missat. Vet du möjligtvis vilken?

Anonym sa...

Jag tror att Google-teamet slumpar fram de bloggar som mer eller mindre kommenderas över, X antal i taget. Alla på en gång är ju ingen bra ide.

Själv skulle jag inte haft en tanke på att konvertera så länge ordet "Beta" är i bilden, men jag blev uppmanad på gränsen till beordrad.

Tog skeden i handen, som det heter, och är nu i Beta-stadiet på gott och ont.

Anonym sa...

Ombedd? Det behöver man väl inte bli? Jag bara loggade in för ett par dagar sedan, såg att jag kunde byta och bytte? Och labels behöver man ju inte köra med om man inte vill?

Anonym sa...

pf: Ja, jag tänker nog inte ens försöka. Ändå uppskattar jag labels hos andra.

agaton: Visst känner man sig utanför.

lip: Nä, det har jag glömt. Jag har alltid fått kommentarerna som mail.

pf igen: Det sägs att betaperioden är över nu, och att det är skarpt läge.

pontus: Ombedd/uppmanad/tvingad - det är nog jag som har nojjat in på't då jag inte har fått "gå över".

Anonym sa...

Pontus: Hade du inte gått över så fort tillfälle gavs, så hade du blivit påmind. Och påmind. Och påmind.

Anonym sa...

pf: Bergis.

mrdantefontana sa...

lipgloss bitch - Får du inte dina mail med ditt bloggnamn i blått längst ner? Om du nu får det, så skall du klicka på den länken. Då kommer du till den kommenterade posten. Det är ingen inställning vad jag vet.
Är jag helt ute och reser ber jag om ursäkt omgående. Men en del har missat detta tidigare.

Johnny - Jag skiter i beta. Det ända jag vill ha (och alltid velat ha!) är just möjligheten i att kategorisera posterna. Inte fan har blogspot-gänget bett mig gå över heller.Man känner sig ouppskattad liksom...

Anonym sa...

Mrdante: Jag med - ouppskattad.

helena sa...

Mrdante: jomenvisst den hade jag ju missat helt. Tack för infon och pedagogisk bild :)