tisdag, januari 30, 2007

Fryser bloggosfären ut sverigedemokraterna?

Det är faktiskt en rätt intressant fråga som den här sverigedemokraten ställer:
Låt mig ta den intressanta bloggen Gudmundson som exempel [ ... ] Du länkar till Ali Esbati. Du länkar till människor som är med i ett parti vars partiledare kallade sig kommunist. Så varför inte en sverigedemokrat? Jag har mycket svårt att tro att du anser våra åsikter vara längre ifrån dina än vad Esbatis är.

Sverigedemokraten tycker sig vara utsatt för "ett outtalat projekt som syftar till att frysa ut sverigedemokrater". Nu tror ju jag inte att det finns ett sådant projekt, varken outtalet eller ej, utan att exemplet Gudmundson helt enkelt inte gillar bloggen.

Men vad vet jag. När jag tänker efter så finns det inte några sverigedemokrater med i bloggrullarna på bloggarna jag brukar läsa. Men det säger heller ingenting om saken, för jag har inte sett Unika Partiet i nån bloggrulle heller.

Rubriken till bloggposten där frågan ställdes var: "Vågar du länka till en sverigedemokrat?". Det visade sig att jag vågade. Men i bloggrullen hamnar han inte, för om jag nu skulle få nåt slags psykbryt och stoppa i partipolitiska bloggar där, så skulle det i så fall bli Miljöpartiet.
---
Andra bloggar om: , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

När jag tänker efter så finns det inte några sverigedemokrater med i bloggrullarna på bloggarna jag brukar läsa. Men det säger heller ingenting om saken, för jag har inte sett Unika Partiet i nån bloggrulle heller.
Ja, för det finns ju så många bloggare som tillhör Unika partiet...

Det ÄR anmärkningsvärt att så få länkar sverigedemokratiska bloggar, med tanke på hur många sverigedemokratiska bloggar som ändå figurerar bland de mer lästa bloggarna i Sverige.

stationsvakt@gmail.com sa...

erik: Men det kanske kan bero på att flera av de stora vänsterbloggarna är bloggare i första hand, och politiska bara i andra hand.

Men jag håller med dig om att det är konstigt att man länkar till alla sina motståndare, eller hela den politiska sfären omkring sig - utom sverigedemoikraterna.

Det där med Unika Partiet kanske var ett felvalt exempel. Det jag kanske tänkte på var att det nog inte finns särskilt många som bloggar och är sverigedemokrater, och om de är det så är bloggarna de har BARA politiska. Äsch det här blir för långt skrivet.

Anonym sa...

Det virtuella Sverige etablerar sig i spelvärlden Sevond Life: http://kotaku.com/gaming/second-life/sweden-sets-up-shop-in-second-life-232047.php

Fräsch idé, inte minst för att balansera den lätt häpnadsväckande artikeln om "Culture of Sweden" som finns på engelska Wikipedia (tidigare var den betydligt värre, men man kan ännu undra över att Abba, Roxette, Ace Of Base och dödsmetall ses som kvintessensen av svensk pop/rockmusik.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: "Abba, Roxette, Ace Of Base och dödsmetall ses som kvintessensen av svensk pop/rockmusik" - för en utomstående ÄR det nog så.

Anonym sa...

Johnny: Men om artikeln är skriven av svenskar...?

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Då är det förstås illa.

Magnus Carlbring sa...

hur gjör man när man länckrar det undrar jag nu yo

eftersom det finskc en okcså annan man skulle kunnra tänkcra sej att länkcra ända till dit solen inte når i typ ljusdal det säjer jag nu yo

stationsvakt@gmail.com sa...

embryo: Du brukar ju inte länka, när jag tänker efter. Det betyder kanske att du är den svagaste länken i kedjan ... eller är du låset?

Magnus Carlbring sa...

jag kan inte länkcra jag skulle behövra en bok om hur man bloggrar som jag kunde länkcra till

jag kan inte tänkcra hellre

stationsvakt@gmail.com sa...

embryo: Klart du kan länka!!!