onsdag, januari 24, 2007

Matbloggare

Om man bloggar åt ett företag, och samtidigt bloggar privat, då brukar bloggarna skilja sig åt. Det man skriver åt företaget brukar vara mer allmänt hållet och arbetsrelaterat, och det man skriver privat brukar vara ganska privat.

Nu såg jag att tv-kocken Leila Lindholm bloggar på två ställen. Dels på sin hemsida, och dels åt tv4. Det lustiga är att bloggarna håller samma stil. De kunde ha varit en och samma blogg. Det är som om hon bara bloggar, och fördelar ut posterna mellan ställena.

Leilas tv4-blogg.
Leilas privatblogg.


När ska förresten stadstelevisionen ta sitt ansvar och anställa Matälskar-Lisa som betald bloggare? Hon har ju redan ett hörn på deras sida, men tänk om de skulle få henne att dela med sig av varannan bloggpost. Då skulle de plötsligt vara innehavare av riktiga kvalitetsbloggerier - och därmed bräcka 4:an på matfronten.
---
Andra bloggar om: ,

13 kommentarer:

Vanja sa...

Intressant. Men kanske professionellt? Att ha samma stil i bägge bloggarna menar jag. Tänk om man har setat och läst (och nickat instämmande) till TV4-Laila. Och så råkar man hamna på Privat-Laila där det står om senaste fyllekräkningen. Eh. Ja.

stationsvakt@gmail.com sa...

vanja: Förvisso. Men håll med om att det hade varit intressantare i så fall.

Vanja sa...

Ja precis. För tänk om man hade gjort tvärtom. (Nickat instämmande till fyllekräkningen och...) Man vaknar ju till iallafall.

stationsvakt@gmail.com sa...

vanja: Folk är alldeles för fega. Om jag vore proffsbloggare skulle jag lägga upp youtubefilmer när jag kräks varenda dag.

Vanja sa...

Snälla? :)

stationsvakt@gmail.com sa...

vanja: Okej, om du börjar.

Martin Klasch sa...

stadstelevisionen? (har vi inte snackat om det där??!:))

Kinna Jonsson sa...

Det låter onekligen lite tråkigt att ha samma stil på båda som Leila. Lisa är en eminent bloggare som är kul och intressant för det mesta. Roligt att man lär sig något samtigigt som det är underhållande.

stationsvakt@gmail.com sa...

kinna: Ja, hon är bäst.

Anonym sa...

Lisas blogg är väldigt trevlig och jag gillar henne också.

stationsvakt@gmail.com sa...

Christina. Hon är likable. :-)

Anonym sa...

Champagneprinsessan bloggar jag mest om mat och dryck. Det är tanken iaf, fast det har blivit en del annat också. BLoggen är dock relativt ny så det kommer till övervägande del att handla om just mat. Senaste posten handlar om Hotell Borgholm som kom på 13:e plats i White Guide i år. http://www.champagneprinsessan.se/2007/03/12/hotell-borgholm/

stationsvakt@gmail.com sa...

Bolli: Då ska jag kika in.