fredag, januari 05, 2007

Några olika befrielser

Tre timmars snorig febersömn; Fan! är klockan redan fem? Jag masar mig upp, tänker att några Alvedon håller mig nog på benen, och: Jag ska ju ändå bara byta tåg till buss, sitter mest hela tiden på väg till jobbet. Kliver av tåget. Ser bussen därborta. Springer - springer. Chauffören är snäll och stannar. Jag tar fram plånboken - hittar inte åkkortet. Någon av ungarna måste ha lånat det igår. Ursäkta, jag skulle visst inte med den här bussen.

Sen går jag mot jobbet. Det blev inte mest sitta hela vägen. Det blev mest gå hela vägen. Men jag har hörlurar på mig, och jag lyssnar mig fram genom dimman. När jag kommer fram till jobbet snyter jag mig. Det finns många befriande känslor här i livet, men få befrielser är så befriande som när näsan töms på innehåll.

En annan skön befrielse är när hjärnan töms på innehåll. Det gör den i och för sig inte, men det känns så när man somnar. Tömning över huvud taget är skönt. Nu var det länge sedan jag behövde tömma en finne på innehåll, men jag minns att det var befriande.

När man dör töms kroppen på liv. Är det en befrielse? Även om döden kommer ovälkommen - är det ändå en befrielse? Det vet man inte innan det händer, och då är det för sent att uppleva den. Men kanske, kanske man ändå hinner uppleva några sekunders befrielse då. Kanske är det som när man somnar, och man känner att man faller, faller.
---
Andra bloggar om: , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det måset vara den ultimata avkopplingen.

du beskriver det rätt bra för parallelen till den känsla man har när hjärnan är sådär härligt tom, så tror jag det känns när man väl stämplat ut från sin kropp.

inga problem finns kvar och man bara tar slut.
Hoppas nu det är så :)

stationsvakt@gmail.com sa...

el: Man kan hoppas. Men jag raljerade ju lite om Runar häromdagen, så jag kanske får nåt slags straff istället.

Anonym sa...

du fick ju det hårda straffet att få Saddams ande rakt i nacken så du har fått ditt straff :)

stationsvakt@gmail.com sa...

el: Så kan det varaa. Tja, det kunde jag ha. :-)

Anonym sa...

Men när man snyter sig kan det bli alla möjliga bieffekter; loc för öronen, värk i bihålorna, röd näsa, huvudvärk...

Jag tror det bästa är när man planerar nåt. Nåt kul.

stationsvakt@gmail.com sa...

Desireé: Förkylningar är ena enda stora bieffekter.

Anonym sa...

Helt övertygad om att själva dödsögonblicket innebär total avsaknad av smärta, överhuvudtaget alla intryck. Förmodligen helt underbart och svårt att stå emot, om man inte verkligen vill fortsätta att leva.

stationsvakt@gmail.com sa...

a: Om man har jävligt ont så b o r d e det ju vara så.