onsdag, februari 14, 2007

Det är för tidigt att dö i den åldern

"Johanna Sällström hatar att se sig själv på den stora bioduken, eftersom hon är så självkritisk [ ... ] Johanna Sällström har genom åren ständigt återkommit till sitt dåliga självförtroende" >>

Fan vad sorgligt. Johanna Sällström har hittats död. Hon var en sån vars namn inte direkt synkade ihop med ett ansikte när man hörde det. Sen får man veta att det var ju hon som var med i "Hans och hennes" - Ja just det, hon tänker man då.

Vissa människor ägnar man inte många tankar åt - förrän de dör. Då tycker man det är sorgligt. Det ÄR sorgligt. Inte bara för att hon var hon, utan för att man SKA inte dö i den åldern. Och extra sorgligt blir det när det handlar om någon som inte verkar ha varit så överdrivet superlycklig, som den kursiverade texten ovan antyder.

Någon uppdaterade Wikipedia blixtsnabbt.
---
Andra bloggar om:

12 kommentarer:

Coola Morsan sa...

Väldigt sorgligt. Man tar folk för givna. Tror att de ska finnas där.

stationsvakt@gmail.com sa...

cm: Eller hur. Just hon var en sån som var den sista man skulle tro skulle dö, liksom. Men det gäller ju många i och för sig.

Anonym sa...

Sorgligt. Men... om jag inte misstar mig; har inte hon yttrat sig för några år sedan, kanske? Om att hon inte trodde att hon skulle bli gammal? Ja, jag har läst något mysko uttalande av henne. Nu vet jag inte vad hon dog av. Men jag är nog inte helt förvånad...
I Tre Kronor spelade hon en tjej i en "trasig"familj...
M v h Molly Ginger.

stationsvakt@gmail.com sa...

Molly: Jag har läst runt på nätet om henne nu. Fortfarande sorgligt.

Anonym sa...

Om jag inte har helt fel så var det en intervju med Johanna i tidningen Tove, där berättar Johanna att hon har varit nära döden många gånger bla i thailand och vågen. Journalisten ställde då mot frågan "många gånger nära döden?". Johanna svarar att hon inte vill gå närmare in på vad hon menar och avslutar med att hon inte trodde att hon skulle bli mer än 30 år men nu är jag ju snart 32.....
Detta var någon gång i oktober 2006 och nu fyra månader är hon borta....
Sorg i hjärtat, hon kunde ha blivit så stor.
Kram Linda

stationsvakt@gmail.com sa...

Linda: Såna där profetior blir lätt självuppfyllande, verkar det.

Anonym sa...

Väldigt sorgligt, jag har sett ett par av hennes filmer och hon var uppenbart högt begåvad, men framförallt ska man inte dö i så unga år. Att det sedan kan ha varit fråga om självmord (det är ju en privatsak och blir väl inte klart, ens för hennes familj, förään efter obduktionen) gör det ännu tyngre.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Det är nog självmord. Det ska bli intressant om de (tidningarna) kommer att snaska ner sig i detaljer, som de gjorde med Svullo.

Anonym sa...

En god vän till mig jobbade (på central nivå) med att ställa samman ett upprop för ett "nationellt program mot självmord" till olika myndigheter, skjukhus, kyrkor etc. Det känns som en väldigt angelägen uppgift; vi har fler självmord än trafikdödade i Sverige. Försök oräknade.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Stämmer det? Shit!

Anonym sa...

I alla fall mellan 25 och 60 ungefär klår självmorden trafikolyckorna, har jag hört flera gånger (och en del drogöverdoser är ju "förklädda självmord"). Otäckt.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Hoppas det minskar. Hur nu det ska gå till.