onsdag, februari 14, 2007

Snuset har blivit dyrt

Snus har ju blivit så jäkla dyrt. Jag kom inte att tänka på det bara för att jag läste detta, för jag tänker på det varje gång jag handlar't. Anledningen till prishöjningen är att skatten dubblerades vid nyår. Det kändes i plånboken, men naturligtvis snusar jag inte mindre för det.

Jag kör med Kronan. Det är antagligen snusets motsvarighet till ICA's egna varor eller Euroshopper, men som tur är tycker jag att det är godast också. Innan nyår kunde man hitta Kronan för endast femton spänn, åtminstone i såna där invandraraffärer - det går icke längre. Kanske lika bra det, förresten, för man borde ju sluta. Nåväl.

När jag letade efter bilden här ovanför stötte jag på en sida som heter The Northerner. De verkar vara inriktade på att kränga svenska grejor till utlandet. Därinne hittade jag också en reklamfilm för snus. När jag funderar på saken kommer jag att tänka på att jag nog aldrig har sett en reklamfilm för snus förut.Man kanske inte bör göra reklam för snus. Men att se en sån här film känns så bisarrt att jag gör det ändå.
---
Andra bloggar om:

9 kommentarer:

josephzohn sa...

Mitt snus har gått upp från 199:-/stock till 270:- och då handlar jag i en sån däringa billighetsaffär på Sibyllegatan.
Hutlöst!

Johnny sa...

jos: Den som tillverkar en ny billighetsvariant blir min hjälte. Det borde gå tycker man.

Anonym sa...

Hoho, men ni snusmumrikar snusar ju med eller utan reklam. Eller hur?! Jo, jag vet, maken(finne)snusar. han köper också "stock", men fråga inte mig vad det kostar.
Obs inte Sthlm.
:-)Molly Ginger.

Johnny sa...

Molly: Jag är den typen av kille som gärna snusar, men inte är speciellt sugen på stock.

Anne-Maj sa...

Den dära brukar ligga i vår kylskåp. Maken lovade sluta vid nyårskiftet, men..... Att sluta snusa när man fyller 50 snart är svårt om man gjort sen 12 åldern säger han!

malin sa...

Hahaha, bisarrt var ordet =) (Och det är sådana här dagar man är glad att resvägen över tax free-vattnen vi ålänningar ständigt utsätter oss för plötslig är helt okej.)

Johnny sa...

anne-maj: Kanske bättre att man lovar att dra ner lite på't bara.

malin: Haha. :-)

Anonym sa...

Bättre att köpa en snussats. Brukar köpa från KungsSnus på www.snusfabriken.com

Johnny sa...

Anonym: Jag såg att det fanns nåt därinne som hette snuskungen. Jag fick det först till: snusk-ungen. :-)