tisdag, februari 13, 2007

Intressant om den norska bloggosfären

Jag hittade en norsk blogg nyss, som undrar: "Hvem leser blogger? Hvem blogger?". Det är lite intressant att det verkar vara samma ämnen som sysselsätter norska bloggare som svenskar.

Jag tänker på nåt jag skrev för rätt länge sedan (orkar inte hitta det), att Aftonbladets bloggvärld liksom skiljer sig lite från från bloggvärlden utanför Aftonbladet. Nu har ju förvisso Bloggportalen gjort sitt för att jämna ut och länka samman sfärerna, men nog har det v a r i t lite så, att Aftonbladarna har varit som en egen community liksom. Åtminstone har det känts så.

Likadant verkar det funka i Norge. Deras motsvarighet till Aftonbladet är (tror jag) VG.nett (vars bloggsida ser nästan exakt ut som Aftonbladets). Nämnde bloggare skriver:
Det største bloggsamfunnet i Norge, Vgb, har i økende grad begynt å ha bloggtreff, bloggere danner et samfunn også utenfor bloggen. Etterhvert blir dette mer og mer “club Vgb”, og selve bloggen har i økende grad begynt å nærme seg chatting, eller andre nettsteder der selve det sosial er i sentrum.
---
Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: