torsdag, februari 15, 2007

Ljudpresentation

Tonåringen, poeten och bloggaren Mikael Ingebrigtsen har gjort en sak som jag har funderat på att göra, och som jag nog vid tillfälle kommer att ta efter. Det är att lägga in en ljudpresentation, och att använda gratis-verktyget/sidan BOOMP3 till det.

Han har valt att ha både text och ljudpresentation uppe i sitt högra hörn, men jag kommer nog att nöja mig med ljud. Detta vill säga om jag lyckas skaka fram en mikrofon eller något. Så här ser Mikaels presentation ut (eller låter, menar jag):

Ett annat alternativ är ju faktiskt att man gör en filmad presentation av sig själv, och bäddar in den. Men det kanske skulle kännas lite naket på nåt vis.
---
Andra bloggar om:

11 kommentarer:

rigg sa...

tack, där var länken jag letat efter... boomp3...(visst har du haft den länken förut?) la ut en ljudfil och använde gmails inbäddade mp3 spelare, men det var förbaskat krångligt innan jag fick till det!

Nä, nån ljudpresentation av mig blir det inte på min blogg... tycker inte om att höra min egen röst *urk*!

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg: Inte jag heller. Jag letade faktiskt efter nån text-to-speech-generator igår, men jag hittade ingen bra svensk.

rigg sa...

Johnny: det finns nån hyffsad text-to-speech generator på nätet... kommer inte ihåg vad den heter eller vart den finns. Har för mig att det var den som hade både svenska och finska (och många fler språk) och det var jättekul att köra finlsnds-svenska på den!

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg: Jag vet vilken du menar. Den finns inte kvar. Dessutom kunde man inte spara filerna, utan var tvungen att leta bland temp-filer och skit.

Anonym sa...

Tack för att du har skrivit om mig.

stationsvakt@gmail.com sa...

mikael: Ja jag tog ju efter dig också. Jag tyckte din ljudpresentation var en genial idé. Sidan din har blivit väldigt snygg också.

Michael Vinterfröjd sa...

Så genialt var det inte. Det var bra, men inte så bra.

stationsvakt@gmail.com sa...

mikael: jag hade åtminstone inte sett det hos nån annan.

Michael Vinterfröjd sa...

Så jag är först?

stationsvakt@gmail.com sa...

mikael: Jag surfar runt rätt mycket. Har icke sett nån.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.