torsdag, februari 22, 2007

Twingly-sjukan

Man märker den inte först, den kommer smygande. På det viset skiljer den sig från vinterkräksjukan.



I förrgår postade jag något om något i någon av morgontidningarna, och pingade Twingly. Igår gjorde jag likadant. Nämen vad i helvete? Statistikstaplarna i StatCounter spräckte nästan ett hål i skärmens överdel.

Det hela gick för fort för att jag skulle reflektera över situationen - hur beroendeskapande den var. Posterna var äkta. Det var inga fulposter ämnade att dra besökare, men efter ett tag började jag ändå känna mig smutsig.

Jag lovade mig själv att börja relatera till annat än morgontidningarna ett tag framöver. Men nu bar det sig inte bättre än att jag nu i morse ändå gjorde det. Om det berodde på att jag brann för ämnet eller om jag redan hade blivit en fullfjädrad Twingly-hora vet jag inte. Det var säkert en kombination.

I vilket fall som helst så fastnade inte länken in till mig i artikeln jag skrev om. Jag pingade igen, men icke. Det var då jag kom till insikt - jag hade drabbats av Twingly-sjukan. Terapi är nog det enda som hjälper.
---
Andra bloggar om:

12 kommentarer:

Zana sa...

Jag har nog också fått denna sjuka och jag hatar det. Som du skrev så känner man sig smutsig!

Anonym sa...

*skrattar* lätt att bli beroende snabbt av konstiga saker;-)

stationsvakt@gmail.com sa...

zana: Hehe. Man sitter där på golvet i duschen och känner sig smutsig. Använder upp all tvål. Men det hjälper inte.

myyzz: Eller hur. :-)

Anonym sa...

Så du har råkat ut för att dina inlägg ej kommer upp? Då är du inte ensam. Så har redan tröttnat på Twingly. Hade nog också lite Twingly-sjuka, omedvetet.

schmut sa...

jag har märkt samma sak. några få poster och helt plötsligt har tiodubbelt många besökare. det känns lite bloggtoppen- skriva för att synas. jag trodde att om man inte aktivt pingade twingly skulle länkarna inte komma med, men det görde ändå...

det känns mysko att halvfesna kommentarer om vad som händer helt plötsligt länkas hos en tidning som relevant.

stationsvakt@gmail.com sa...

jukka: Jag har haft problem med att få Twingly att funka med min Explorer-version. Det k a n bero på det.

Schmut. Precis. Helt plötsligt fick jag "stå till svars" inför en massa människor, för en grej jag hasplade ur mig bara.

CV sa...

Förut var det en del bloggare som var kända eller hade kompisar om var kända, de blev länkade till av stora bloggare och fick många besökare. På vilket sätt är det då sämre att få besökare via länkar från Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter? I vissa fall tycker jag att Twinglylänkarna från tidningarna till bloggar ger en bra fördjupning eller ett mervärde, ibland är det bara en upprapning av vad som redan står i tidningen eller rent av en länk till en blogg som har publicerat några länkar.
Jag förmodar att tidningarna kommer att se till att det blir mer ordning på det så småningom.
Att tidningsvärlden mer aktivt samverkar med Internet är bloggar är en del är väl bara bra.
RS
kulturbloggen.com

stationsvakt@gmail.com sa...

CV: Det är ju fortfarande förhållandevis rätt få in-länkar till tidningarna. Ännu så länge borde de kunna moderera bort det helt orelevanta.

Jerry sa...

Twingly-hora?
Det var ett erkännande som hette duga det, tänk om fler i bloggosfären var så klarsynta...hehehe

Jag förmår helt enkelt inte att länka om jag inte kommer på något att skriva, men visst försöker jag hora till det ibland... träffar mår jag bra av...(;-). Att gå in och se siffrorna stiga är bättre än vilken terapi som helst...

stationsvakt@gmail.com sa...

jerry: Twingly-knarkare kanske är ett bättre ord. För det är fan så man får abstinens när man ser hur små staplarna blir en icke-Twingly-dag.

Anonym sa...

Åhå.. Jag har fått feber... Är det månne Twingly som smittat mig? :P
Skrev om SvDs artikel om censur av historien idag... Det inlägget har nu gått om mitt tidigare "topp-inlägg" om kattungen jag hittade i regnet en kall oktoberkväll.. Häpp! Jisses... Sjukt... *host* :P

stationsvakt@gmail.com sa...

vhcfan: Fast ALLA Twinglingar tar inte lika hårt, har jag märkt.