lördag, mars 24, 2007

Artikel - Inte artikel

Här bredvid ser vi en artikel om Linda Skugges kejsarsnitt (Expressen). Men hur mycket artikel är det egentligen? Det är en hel del tomrum. En hel del bild. En hel del rubrik och ingress. För att inte tala reklamen ... och för att inte tala om informationen om vem som har skrivit artikeln. Sedan har vi lite nytto, såsom datum och textstorlek och sånt. Jag roade mig med att kolla upp förhållandet mellan själva artikeln, och det som inte är själva artikeln, i utrymmet den har tilldelats. Så här blev det.


---
Andra bloggar om: ,

15 kommentarer:

... sa...

Mycket snack och lite verkastad - fast tvärtom.

Men det var ju som prylen hon skrev nu sist om städning. Om hon använde ens hälften av alla de desinfektionsmedel hon yrar om skulle hon och kidsen inte vara magsjuka så ofta.

Anonym sa...

Det var rätt mycket bilder och tomma ytor i ditt inlägg också. Men dina texter håller i alla fall högre klass än Expressens.

stationsvakt@gmail.com sa...

Kimmi: De kanske använder hälften - och dricker hälften.

Paradigm: Tack. Ja det måste jag också mäta vid tillfälle, hur mycket tomrum jag har.

Anonym sa...

Ja, det är inte horror vacuis precis.

kattis sa...

klockrent!! fin uträkning!
ullah: men är det inte just det det är? rädsla för tomrum alltså. för att det finns så lite reell substans fyller man ut med en massa blaj...?

Anonym sa...

Kati: det var tanken som slog mig när jag såg Johnnys bild av uppdelningen mellan artikel och annat. Och när jag läst Paradigms kommentar om tomma ytor. Men du har nog rätt. De försöker dölja tomheten i artikeln och runtomkring med en massa krafs.

Anonym sa...

Får jag vara lite prosaisk så har ju läsarens skärmupplösning betydelse för tomrummet också.

Expressen verkar optimerad för 800*600 punkter. Är man då där med 1280*1024 blir det mycket luft i luckan.

stationsvakt@gmail.com sa...

ullah: Eller så är det det - tomrummen fylls med jox.

kati: Just det.

ullah: just det.

pf: Aha. Jag har liten skärm.

Anonym sa...

Är det enbart av godo att ha så mkt reklam om kejsarsnitt??!Självklart ska man inte ge sig på dem som av medicinska skäl (trångt bäcken el dyl)bör ha k-snitt. Moderna kvinnor som inte vill "mista kontrollen"?? Hrm... Hur många har "kontroll" när de föder?! Dock höll jag på att få akut snitt när första dottern föddes. Fosterljuden gick ner eler vad det heter. Men så drog de ut henne med sugklocka.Huh...Det enda jag fått är petidin under mina förlossningar (tre stycken). "Det hjälper inte!" skrek jag. Jag kan lova: hade de erbjudit mig knark...
:-)Molly Ginger.

stationsvakt@gmail.com sa...

Molly: Om jag vore tjej skulle jag KRÄVA kejsarsnitt.

Anonym sa...

Hur mycket kontroll har man när någon skär upp ens mage och flyttar undan inälvor? Det skulle göra mig jätterädd. Tack födslogudinnan för att jag slapp det!

Anonym sa...

Johnny, hör du du! Inte visste jag att du tvunget ville härma Linda Skugge...
Du är ju inte tjej, så vitt jag förstår...
:-)Molly ej härmapa Ginger.

stationsvakt@gmail.com sa...

ullah: Självklart kan du bedöma detta bättre än jag.

Molly: Just det, jag kan ju som kille inte sätta mig in i saken.

Anonym sa...

Jag tycker alla har rätt till sin åsikt i saken, kvinna som man. Vad jag ville säga var bara att jag tycker man lurar sig själv om man tror att kejsarsnitt automatiskt innebär kontroll. Det är jättebra att kejsarsnitt finns. Många av mina vänner och bekanta skulle nog vara döda idag om den möjligheten inte var tillgänglig. Men jag tycker verkligen att det skulle vara jätteläskigt att få magen uppskuren.

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Äsch, man sover ju. :-) (Äsch, vad vet jag).