måndag, april 09, 2007

Medan nedladdningen blir klar

En tanke bara, medan en nedladdning blir klar.

Om man äter mycket måste man röra på sig. Ju mer man äter desto mer måste man röra på sig. Annars blir man fet. Och sjuk.

Bamse säger: "Den som är mycket stark måste också vara mycket snäll". Och det har han rätt i. Saker måste ta ut varandra, kompensera.

Jag har en känsla av att vi (eller bara jag) konsumerar för mycket, men inte producerar motsvarande mängd. Kanske är det bloggandet jag tänker på.

Eller kultur över huvud taget. Kanske nyheter också. Tänk om man måste skapa motsvarande mängd nyheter som man konsumerar?

Men det är nog bloggandet som ligger närmast. Tänk om man inte fick läsa fler av andras bloggposter, än mängden man själv skrev. Hur vore det?
---
Andra bloggar om: , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det skulle innebära att en annan fick sluta läsa helt och hållet. Eller räknas kommentarer? Eller får jag kanske bara läsa kommentarer? Svara, snälla (och förmodligen lika starka) Stationsvakt!

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Ickebloggare behöver inte tänka på det där. Jo förresten, du måste Yin och Yanga upp läget genom att ... äsch, kommer inte på nåt. Nu är min nedladdning klar. :-)

Anonym sa...

Tack för "råden". Då kör jag på som vanligt! Med avlägsna och relativt osannolika planer på att någon gång starta en egen blogg. Sedan. Kanske. Får se.

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Kör en testblogg. Med bloggverktyget
http://www.tumblr.com/
kommer du igång på fem röda.

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Jag testade. Från det jag gick in på sidan, tills jag hade postat första posten, tog det en minut och nio sekunder.
http://stationsvakt.tumblr.com/

Anonym sa...

Det skulle ju innebära att varje inlägg i snitt bara kunde få en läsare.

stationsvakt@gmail.com sa...

martin: Skulle det?

Anonym sa...

Nu har jag testat. Det blev ett trött inlägg. Skall skärpa mig nästa vecka (har inte tid nu). Tack för tipset!

Anonym sa...

Oj, du kanske vill ha den sensationella adressen: ullah.tumblr.com

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Det blev ju hur bra som helst. :-)